СК «Дніпро-1» — «Колос» (Ковалівка) – 1:2 (1:2)

Чемпіонат U-19. 9 тур.
6 листопада, 12:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро»
Арбітр: Андрій Зайцев (Донецька область)

Асистенти арбітра: Тарас Ніконенко, Олександр Брикун (обидва – Харків)

Четвертий арбітр: Ростислав Дубина (Дніпро)

Спостерігач арбітражу: Олексій Гордієнко (Дніпро)

СК «Дніпро-1»: Веклич, Кобельчук, Файдор, Попов, Стельмащук, Головацький, Матюшенко, Лебедєв (Кілик, 85), Свистун (Кравченко, 70), Гора (Янюк, 85), Бутіч (Маловічко, 70)

Запасні: Кінарейкін, Бойко, Чалий, Гудов, Мисляй

Головний тренер – Віктор Біцюра

«Колос»: Пахолюк, Ставничий, Коновалов, Малакі, Сиренко, Трубніков, Вдовенко (Трохимчук, 90), Мнишенко (Сахно, 64), Олійник, Сафончик (Сергійчук, 73), Груша (Чипак, 87)

Запасні: Друі, Апціаурі, Оруджев, Лисовенко, Нименко

Головний тренер – Олександр Поздєєв

Голи: Сафончик (27), Груша (36), Лебедєв (40)

Попередження: Матюшенко (26), Мнишенко (28), Стельмащук (31), Ставничий (33), Бутіч (67), Файдор (83)

У матчі з «Колосом» тренерському штабу спортклубівських юніорів довелося суттєво перекроїти склад. Дискваліфікований був капітан команди Матвєєв, також не змогли зіграти Копил та Волинець. Усі вони – гравці середньої лінії, через яких, багато в чому, будувалася гра у попередніх матчах. Їхня відсутність не могла не позначитися на злагодженості дії господарів, які у створенні атак виглядали не зовсім так, як планували, і гострих моментів мали не дуже багато. Але при цьому перевагу «Дніпро-1» мав; «Колос» діяв другим номером у розрахунку на швидкі атаки.

Хтозна, як склався би матч, якби голкіпер гостей не врятував свою команду після удару Лебедєва з середньої дистанції. Але рахунок відкрито не було, і бойова гра тривала майже без моментів. Вагоме значення мала втрата м’яча господарями на власній половині поля на 27-й хвилині, після чого стрімка атака «Колоса» завершилася потужним ударом з гострого кута Сафончика. А невдовзі ще одна контратака завершилася другим голом – Груша замкнув простріл з правого флангу. Тут, щоправда, було дуже схоже на офсайд…

Прикро, що це була далеко не остання помилка арбітра в цьому матчі. Але до того, як він вийшов на провідні ролі, Лебедєв зумів скоротити відставання красивим ударом зі штрафного, а на початку другого тайму Гора, класно зігравши на випередження, влучив у стійку.

В середині ж другої половини гри рефері не призначив очевидний пенальті у ворота «Колоса», коли Бутіча, що увірвався до штрафного, відверто штовхнули у спину. «Дніпро-1» атакував до останньої секунди, але деякі спроби дістатися до воріт знов-таки переривав арбітр, призначаючи удар від воріт замість кутового, та не давши змогу подати останній кутовий – замість цього пролунав фінальний свисток.