СК «Дніпро-1» — «Зоря» (Луганськ) – 1:4 (0:2)
FAVBET ЛІГА. 13 тур. 3 листопада. 14.00. Дніпро. «Дніпро-Арена». 2715 глядачів.
Головний суддя: Костянтин Труханов (Харків)
Судді на лінії: Олександр Войтюк (Запоріжжя), Олександр Корнійко (Миргород).
Четвертий арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: Ігор Ярменчук (Київ)
Делегат УАФ: Володимир Фощий (Черкаси)
«Дніпро-1»: Юрчук, Шаповал, Лопирьонок, Гуйє, Польовий – кап, Батагов, Сніжко (Беляєв, 88), Когут, Назаренко, Булеца (Коркішко, 46), Супряга (Куліш, 71)
Запасні: Кліщук, Романюк, Загальський, Кобахідзе.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
«Зоря» (Луганськ): Шевченко, Тимчик, Абу Ханна, Чеберко (Вернидуб, 80), Михайліченко, Іванісеня, Юрченко, Кочергін (Хомченовський, 86), Лєднєв, Кабаєв (Луньов, 80), Русин
Запасні: Васіль, Каменюка, Будківський, Громов
Головний тренер: Віктор Скрипник

Голи: Кабаєв (2), Іванісеня (22), Коркішко (59), Кочергін (73), Лєднєв (83, пен.)

Попередження: Батагов (35), Польовий (52), Кочергін (77), Іванісеня (77), Тимчик (85), Когут (88)

Перед матчем із «Зорею» наша команда зазнала суттєвих кадрових втрат. Окрім дискваліфікованих Вакулка та Сафронова, Дмитро Михайленко не міг розраховувати на травмованих Кравченка, Чичикова та Логінова. Годі й казати, що їх відсутність була дуже значущою, особливо з огляду на серйозність суперника.

У підсумку, при визначенні стартового складу тренерський штаб дніпрян, за великим рахунком, не мав варіантів у центрі захисту, окрім пари Гуйє – Лопирьонок. При цьому на правий фланг перемістився Шаповал. Трикутник у середній лінії склали Когут, Сніжко та Батагов, а до групи атаки відрядили Назаренка, Булецу та Супрягу. Цікаво, що останній розташувався праворуч, а на позиції форварда грав Булеца. Умовно схему спортклубівців можна було визначити, як 4-3-3.

Поки глядачі, що прийшли на стадіон, розбиралися у цій тактичній побудові, «Зоря» відкрила рахунок. Гості якось дуже легко дійшли до штрафного, уникнувши офсайду на лівому фланзі атаці, а там Кабаєв дуже технічно прибрав захисника та пробив у дальню дев’ятку.

Забивши швидкий гол, луганці не віддали ініціативу, володіючи територіальною перевагою. Декілька атак закінчилися небезпечними фланговими передачами. «Дніпро-1» час від часу проводив контратаки, але Назаренко та Когут, що виходили на хороші ударні позиції, створити загрозу для Шевченко не зуміли. Вдруге «Зоря» забила після подачі кутового – з близької відстані відзначився Іванісеня.

Згодом дуже небезпечно із середньої відстані бив той же Кабаєв – Юрчук відбив м’яч у красивому стрибку. А на 34-й хвилині вже і воротар був би безсилим, якби Русин у падінні дотягнуся головою до м’яча після подачі з правого флангу. Потім здалеку приклався Лєднєв – поруч зі стійкою.

На другий тайм «Дніпро-1» вийшов, перебудувавшись на схему з трьома центральними захисниками: Гуйє, Лопирьонком та Шаповалом. Польовий та Коркішко, що вийшов на заміну, розташувалися на флангах, а вперед висунувся Супряга, якому допомагав Назаренко.

Найголовніше, що гравці дніпрян по-справжньому завелися, борючись до останнього за кожний м’яч. І на 59-й хвилині їм за це віддячила футбольна доля. «Зоря» дуже легковажно поставилася до власної чергової атаки (Кабаєв замість удару почав шукати партнера майже у воротарському), і відповідь виявилася результативною. Після удару головою Когута м’яч, здавалося, перетнув лінію воріт, однак гра продовжилася, і, на щастя, першим на підбиранні був Коркішко. Його удар з гострого кута скорегував рикошет від захисника, і гол тепер був вже беззаперечним.

Відкритий футбол продовжувався, але атаки «Дніпра-1» великими силами звільняли зони позаду, чим і скористалися гості. Якщо Русин у своєму моменті пробив у Юрчука, то Кочергін, отримавши передачу ліворуч у штрафному, влучно пробив у дальній кут. Дещо згодом вихід три в два завершився потужним ударом Русина під поперечину, на який реалізував Юрчук. А на 83-й хвилині Лєднєв реалізував два пенальті. 11-метровий було призначено за фол Гуйє, з чим той був не згоден, але після першої спроби арбітр змусив Лєднєва перебивати – хтось з інших гравців зарано вбіг до штрафного.

Закінчення матчу вийшло доволі нервовим, але рахунок так і не змінився.