УПЛ 2020/21. 2 тур.
12 вересня. 14:00. Дніпро. «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
«Дніпро-1» — «Олімпік» (Донецьк) 1:3 (0:1)
Головний арбітр: Євген Арановський (Київ)
Судді на ліні: Євген Данильченко, Дмитро Оганєсян (обидва з Луганської області).
Четвертий арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків).
Спостерігач арбітражу: Віталій Годулян. (Одеса)
Делегат УАФ: Володимир Фощий (Черкаси).
«Дніпро-1»: 23. Сарнавський, 3. Адамюк, 4. Кравченко (кап) (10. Булеца,69), 7. Довбик (69.Вакулко,82), 8. Когут, 9. Хобленко, 11. Цуріков (24. Дубінчак,60), 15. Логінов, 17. Тейлор, 20. Ді Франко (44. Батагов,69), 39. Сваток (22.Дуглас,81).
Запасні: 33. Юрчук, 2. Сафронов, 29. Назаренко, 77. Чичиков.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
«Олімпік»: 1. Кичак, 13. Зотько (44. Цимбалюк,56), 74. Снурніцин, 54. Лебеденко, 42. Пасіч (11. Ксьонз,71), 19. Тейшейра (18.Альваренга,79), 20. Бабенко, 89. Політило (кап), 9. Завійський, 22. Беніто, 8. Шахаб (33. Каргбо,79).
Запасні: 12. Альїмі, 21. Крачук, 14. Романовський, 7. Чогадзе, 5. Аблітаров.
Головний тренер: Ігор Климовський
Попередження: Шахаб (21), Ді Франко (37), Беніто (90+1), Бабенко (90+2).
Вилучення: Когут (45+1)
Голи: Шахаб (44), Тейшейра (47), Хобленко (50), Політило (77,з пенальті).

Після досить тривалої перерви, між першим та другим турами чемпіонату УПЛ, стартовий склад дніпрян набув певних змін: у захисті Сафронова замінив Сваток, а в середній лінії замість Вакулка і Дубінчака вийшли Ді Франко і Когут. Два новачка команди, що поповнили склад дніпрян у перерві в чемпіонаті – Булеца та Дуглас – опинилися на гру проти «Олімпіка» в запасі.

Гості, розігравши м’яч з центру поля одразу провели першу свою атаку, які зуміли завершити ударом, проте несильним і неточним. Дніпряни власну першу гостру атаку провели на 7-й хвилині, коли Хобленко без фолу відібрав м’яч у Снурніцина в чужому штрафному майданчику, і завдав удару у ближній кут – гостей виручив Кичак, що відбив м’яч на кутовий, розіграш котрого закінчився неточним ударом Ді Франко.  Гості в боргу не залишились, відповівши ударом Завійського метрів з 20-ти, але точно у руки Сарнавському.

Поступово дніпряни стали діяти більш активно, але перспективним атакам не вистачало вдалої заключної передачі: так Довбик не встиг за пасом у штрафний майданчик від Когута, а небезпечний прорив Тейлора по місту правого інсайду закінчився передачею у ноги супернику. Тільки на 27-й хвилині Хобленку вдалося вирватися на оперативний простір і завдати удару, проте м’яч, зачепивши захисника, пішов на кутовий. Інший форвард команди Довбик невдовзі вирішив пробити штрафний з гострого кута, але і цю спробу ліквідували захисники гостей. Значно гостріше було після удару Тейлора у дальній кут, але підкрутка була трохи неточною. На 35-й хвилині Когут у жорсткій боротьбі видряпав м’яч у суперника в центрі поля, після чого на ударній позицій опинився Довбик, але знову усе закінчилося тільки кутовим, після подачі якого неточно головою пробив Адамюк. Ще один момент у був у Хобленка, якого пасом знайшов у штрафному майданчику «Олімпіка» Кравченко, але понабивавши м’яч у боротьбі з захисником, Олексій так і не зумів завдати удар.

І ось, маючи достатню ігрову перевагу, наприкінці першого тайму дніпряни… спочатку пропустили після влучного удару у нижній кут Шахаба (не обійшлося без рикошету), а вже у компенсований арбітром час господарі ще і залишаються у меншості, коли пряму червону картку отримав Когут за грубий підкат проти суперника. Так, буквально за кілька хвилин, спортклубівці опинилися у край важкій ситуації перед другим таймом, хоча практично всю першу половину поєдинку диктували опонентам власні умови гри.

Але початок другого тайму вийшов для дніпрян не менш приголомшливим, ніж кінець першого – гості провели красиву комбінація і вивели на удар Тейшейру, який влучив у нижній кут – 0:2.  Проте спортклубівці не опустили рук і досить швидко зуміли відіграти один м’яч – Хобленко влучним ударом головою замкнув навіс з кута поля від Кравченка -1:2!

Невдовзі почали виникати і питання до суддівства. На 56-й хвилині після штрафного у виконанні Кравченка Євген Арановський не помітив гри рукою захисника «Олімпіка» у власному штрафному майданчику, а у наступній атаці не відреагував на падіння Довбика практично на лінії карного майданчику гостей. Дніпряни продовжують тиснути і ось після чергового прострілу Кравченка з флангу Хобленко приймає м’яч на груди у воротарському майданчику, але справу до удару так і не дійшла.  Гості, у власну чергу, більше думали про «невеличкі футбольні хитрощі», як полежати на газоні та потягнути час. А на 76-й хвилині Шахаб завершив свій прохід падінням у штрафному майданчику дніпрян і тепер рефері вказав на 11-метрову позначку, і Політило з пенальті знову доводить перевагу своєї команди до двох м’ячів.

Невдовзі Каргбо двічі поспіль першим і другим дотиками після виходу на поле міг зробити рахунок великим, але з першої спроби пробив головою з лінії воротарської повз воріт, а у наступній атаці з кількох метрів влучив у стійку. Не дивлячись на рахунок, спортклубівці до останнього намагалися шукати щастя в атаці. Був непоганий момент у Булеци, який пробив метрів з 12-ти у ближній кут, проте воротар відбив цей удар кулаками. Завершував прохід влучним ударом і Хобленко, однак і цей постріл не став складною загадкою для Кичака. Вже у компенсований арбітром час Логінов зумів забити головою після подачі зі штрафного від Булеци, але лайнсмен угледів в епізоді офсайд. У підсумку дніпряни так і поступилися супернику – 1:3.

Пресслужба СК «Дніпро-1»