Контрольна гра.

14 лютого. 12:00. Придніпровськ. УТБ «Дніпро». Манеж

СК «Дніпро-1» U-21 – «Авангард» (Краматорськ) 1:3 (1:1)

СК «Дніпро-1»: 1.Веклич, 44.Горілий, 14.Зайков, 89.Езеагбанарі (21.Кравченко,23), 27.Швиденко, 8.Домарацкий, 87.Волинец, 9. Тяпкін, 4.Руженцев, 77.Ньярко, 23.Богомаз.

Голи: Богомаз (13, з пенальті), Моісєнко (19),В.Бородай (63),  Астахов (89)

У сьогоднішній ігровий день молодіжна команда спортклубівців проводила  одразу два спаринги, зустрівшись двома складами із краматорським «Авангардом», який посідає 8 місце у Першій лізі, відстаючі від трійки лідерів тільки на 5 очок.  У першому матчі склад дніпрян був більш експериментальним, адже на поле вийшли три гравці, які знаходяться на оглядинах, а також Векліч,Швиденко і Езеагбанарі, які восени виступали за команду U-19. Останнього в середині першого тайму через травму замінив Кравченко (2003 рік народження), після чого середній вік дніпрян став ще меншим.

Юні спортклубівці розпочали гру дуже злагоджено, ні у чому не поступаючись більш досвідченому і значно міцнішому у фізичному плані супернику. Витримавши перші хвилини гри, коли Веклич двічі вступав у гру після ударів Шавріна і Моісеєнка, господарі самі почали будувати атаки. Спочатку Богомаз ледве не вискочив сам на сам, але голкіпер його трохи випередив, при цьому Назарій одразу ж вступив у боротьбу, відібрав м’яч і завдав удар з лінії штрафного майданчику, але рикошет від захисника зменшив потужність пострілу. Далі Швиденко заробив стандарт неподалік кута штрафного майданчику, але удар Ньярко був занадто неточним. І невдовзі спортклубівці відкрили рахунок: .Зайков довгим пасом кинув у прорив Богомаза, який втік від захисника і той тільки ціною порушення правил зупинив дніпрянина вже у штрафному майданчику. Можливо, в офіційній грі арбітр показав би краматорцю і червону картку за фол останньої надії, але у даному випадку вирішив обмежитись попередженням, ну, а сам Богомаз чітко реалізував 11-метровий удар. Проте невдовзі «Авангард» відігрався – Моісенко завдав невідпорного удару метрів з 20-ти точно у нижній кут.

На полі продовжилася рівна гра з великою кількістю єдиноборств,в якій підопічні Олександра Поклонського ні у чому не поступалися супернику. Гострих моментів у другій частині першого тайму багато не було. У гостей згадаємо удар зі штрафного Моісеєнко і момент Близнюка, який пробив поруч із дальньою стійкою метрів з десяти. У спортклубівців Ньярко двічі виходив на ударну позицію, потужно стріляючі метрів з 20-ти, і в обох випадках голкіпер «Авангарда» відбивав м’яч перед собою, але на добивання дніпряни не встигали.

Нічого по грі не змінилося і після перерви. Команди грали на рівних, тривалий час без воріт. Вже на початку тайму захисник «Авангарду»  Сеницький побував у нокауті, ставши на шляху м’яча. Гості ж перший удар завдали на 60-й хвилині – Моісеєнко пробив поруч із стійкою.  І все ж таки ближче до середини тайму гості вийшли вперед, при цьому гол вийшов дещо курйозним – Владислав Бородай завдавав удар, а м’яч зачепившись за ногу захисника полетів по незручній для голкіпера дузі.   Збільшити рахунок міг Сеницький, але він пробив вище поперечини, піймавши м’яч на ногу після подачі кутового.  У дніпрян чудова можливість відновити рівновагу була на 78-й хвилині: Богомаз обікрав суперника на боковій лінії, стрімко увірвався у штрафний майданчик і прострелив вздовж воротарської, а Кравченку не вистачило лічених сантиметрів, щоб замкнути пас партнера вже у порожні ворота. Невдовзі той же Богомаз прийняв м’яч у штрафному майданчику суперника,обіграв опонента на замаху, але захисник все ж таки завадив Назарію завдати удар.  Була робота і у Веклича, який в заключні хвилини гри двічі реагував на підступні удари суперників.  Дніпряни до фінального свистка намагалися зрівняти рахунок і на 87-й хвилині був ще один момент у Богомаза, який опинився з м’ячем метрах в семи від воріт після передачі Тяпкіна, але удар йому знову завдати не вдалося. А от гості перед самим завершення гри відзначились ще раз. У підсумку дніпряни поступилися 1:3, але за дуже гідної гри.

Контрольна гра.

14 лютого. 14:00. Придніпровськ. УТБ «Дніпро». Манеж

СК «Дніпро-1» U-21 – «Авангард» (Краматорськ) 3:1 (3:1)

СК «Дніпро-1»: 81.Бабічин, 15.Хижняк, 25.Бацман (14.Горілий,32), 27.Заєць, 3.Сидоренко (19.Тяпкін,53), 11.Соловйов, 7.Литвиненко, 8.Шинкаренко, 77.Ховайко, 89.Крилов (17.Богомаз,79), 9.Віговський.

Вилучення: Романов (63, друга жовта картка – “Авангард”, з правом заміни).

Голи: Крилов (11,23), Нехтій (16), Сидоренко (42).

У другому матчі вийшов більш звичний склад дніпровської молодіжки. З самого початку гри спортклубівці  більше тримали м’яч і намагалися грати першим номером, але до загострень справа не доходила.  Більше того, першим з голкіперів у гру вступив Бабічин, відбивши на кутовий удар в дальній кут, але одразу ж спортклубівці відповіли результативною атакою: Ховайко випередив голкіпера, і скинув м’яч під удар Крилову, якому не склало труднощів спрямувати м’яч у порожні ворота -1:0! Проте, як і у першій грі гостям швидко вдалося відігратися – цього разу після прострілу з правого флангу суперник замкнув пас, знаходячись в метрі від воріт.

Гра далі пішла на зустрічних курсах. Віговський міг виводити свою команду вперед після пасу Литвиненка, але не зумів переграти голкіпера з близької відстані, а у відповідній атаці майстерність демонструє Бабічин, реагуючи на удар в упор.  На 20-й хвилині вже Литвиненко перевіряє воротаря краматорців – на добивання кидається Крилов, але лайнсмен фіксує офсайд. Проте вже у наступному епізоді спортклубівці знову виходять вперед – дубль оформив Крилов, який чітко реалізував вихід сам на сам після відмінної передачі Соловйова. Одразу ж міг зміцнити перевагу дніпрян Литвиненко, який завершував красиву комбінацію партнерів, але з першим його ударом впорався воротар, а його ж добивання було неточним.

Дніпряни продовжили контролювати події на полі. Єдине, що занепокоїло – це те, що як і у першій грі, ще до перерви один захисників був змушений залишити поле через травму – Бацмана замінив Горілий, який перед цим провів один повний матч, а тепер до нього додав ще годину ігрового часу. А незадовго до перерви спортклубівці збільшили перевагу – Крилов отримав пас від Ховайка і покатив м’яч під удар Сидоренку, якому залишалося влучити з метра у порожні ворота. Одразу ж Крилов міг оформити хет-трик, але Данило з кількох метрів пробив у поперечину, після відмінного проходу і паса Заєця.

По перерві дніпряни продовжили штурмувати ворота гостей. Тільки у стартові дві хвилини у дніпрян неточно пробив Віговський, Литвиненко змусив голкіпера зробити красивий сейв, а далі був розіграш трьох поспіль кутових. Гості намагалися використати навіси і удари головою, користуючись власною перевагою у фізиці, а також удари здалеку, але справжньої гостроти вони не несли. А от після проходу Ховайка дніпряни могли довести рахунок до великого, але Кирило пробив прямо у голкіпера.

На 63-й хвилині капітан гостей Романов отримав від арбітра другу жовту картку і змушений був залишити поле, але враховуючи статус гри, краматорці продовжили матч у повному складі. Взагалі, у ці хвилини дніпрянам гра дуже вдавалася. Проходили красиві комбінації, пресинг, перехоплення, навіть боротьбу хлопці постійно вигравали, а суперники просто не знали, що їм робити з такими діями спортклубівців. Тільки в заключні хвилини гри, коли у молоді вже стала даватися взнаки втома, краматорці зуміли перевести гру до воріт дніпрян. Проте спортклубівці впенвнено захищалися і довели матч до переконливої і по рахунку, і по грі – перемоги!

Пресслужба СК “Дніпро-1”