У четвер, 30 січня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть черговий свій спаринг на першому турецькому зборі. Суперником спортклубівців стане один з найтитулованіших клубів Австрії – віденська «Аустрія». Початок гри о 16 годині. На нашому сайті запланована традиційна пряма трансляція матчу.

«Аустрію» було засновано у 1911 році. Вона 24-разовий чемпіон Австрії (вперше у 1924-му році, востаннє у 2013-му), 19-разовий віце-чемпіон країни (востаннє у 2017-му), 27-разовий володар Кубка Австрії (востаннє у 2009), шестиразовий володар Суперкубка країни.

«Аустрія» має великий єврокубковий досвід (загалом 231 матч). Краще досягнення – фінал Кубка Володарів Кубків у 1978 році (у вирішальному матчі австрійці поступилися бельгійському «Андерлехту»  -0:4).  Виступали віденці і у поточній кваліфікації Ліги Європи, але у першому ж раунді поступилися кіпрському «Аполону» (1:2,1:3).

Неодноразово у європейських клубних турнірах віденці зустрічалися і з українськими клубами. Відзначимо, що тричі «Аустрія» за сумою двобою перегравала представників Донеччини, а от інші українські команди були сильнішими за австрійців.

1981 рік. Кубок Чемпіонів. «Аустрія» – «Динамо» (Київ) 0:1,1:1

2002 рік. Кубок УЄФА. «Аустрія» – «Шахтар» (Донецьк) 5:1,0:1

2004 рік. Кубок УЄФА. «Іллічівець» (Маріуполь) – «Аустрія» 0:0,0:3

2004 рік. Кубок УЄФА. «Дніпро» (Дніпропетровськ) – «Аустрія» 1:0

2009 рік. Ліга Європи. «Металург» (Донецьк) – «Аустрія» 2:2,2:3 дод. час

2011 рік. Ліга Європи. «Аустрія» – «Металіст» (Харків) 1:2

Цікаво, що у теперішньому складі спортклубівців є гравець, який забивав віденцям – це захисник Папа Гуйє, який відзначився забитим м’ячем у ворота «Аустрії» у складі «Металіста», а головний тренер СК «Дніпро-1» Дмитро Михайленко виводив проти «Аустрії» ФК «Дніпро» з капітанською пов’язкою (також у матчі брав участь виконавчий директор дніпрян Андрій Русол, а переможний гол забив тренер команди U-21 Сергій Назаренко).

У минулому чемпіонаті Австрії «Аустрія» фінішувала на четвертому місці. У поточній першості віденці посідають сьоме місце (5 перемог, 6 нічиїх, 7 поразок, м’ячі 28-31) і на 7 очок відстають від шостої сходинки, а саме кращі шість команд на другому етапі розіграють путівки у єврокубки. Чемпіонат країни відновиться 15 лютого, а сама «Аустрія» цього дня зіграє з найближчим переслідувачем у турнірній таблиці «Альтахтом».

В команді достатньо легіонерів, причому зі всього світу – американець, ізраїльтянин, турок з паспортом Нідерландів, австралієць, а також африканці – представники Нігерії, ЦАРу і Гвінеї-Бісау (останній перебрався в «Аустрію» з Азербайджану). З тих, хто має досвід виступу в провідних європейських чемпіонатах, відзначимо тільки Флоріана Кляйна, який два сезони провів у Бундеслізі за «Штутгарт».

Пресслужба СК «Дніпро-1»