ФК «Спартак» (Суботиця, Сербія)

Клуб засновано 21 квітня 1945 року

Фіналіст Кубка Югославії 1962, 1994 рр.

Стадіон: Міський (13020 місць)

Прізвиська: «Блакитні Голубі», «Морські піхотинці»

Головний тренер: Владімір Буяц

21 січня СК «Дніпро-1» проведе перший контрольний матч на зборі у Туреччині. Суперником буде «Спартак» із сербського міста Суботиця.

Цей клуб було засновано 21 квітня 1945 року і названо на честь спортсмена та військового діяча Йована Мікіча на прізвисько Спартак, який загинув у 1944-му. Після Другої Світової війни спартаківське спортивне товариство одразу стало одним з найбільших у своєму краї, об’єднуючи 15 секцій з різних видів спорту.

Футбольний «Спартак» грав на різних щаблях югославського футболу, провівши у найвищому дивізіоні з 1946 по 1992 рік загалом 16 сезонів. Потім до завершення століття був регулярним учасником Першої Ліги Югославії. У сербській Суперлізі «Спартак» грає з 2009 року. До речі, у першому ж сезоні на цьому рівні спартаківці посіли 4 місце та стартували у Лізі Європи. Там їхній шлях у 3 раунді кваліфікації обірвав ФК «Дніпро».

Найвищим досягненням клубу є два виходи до фіналу Кубка Югославії у 1962 та 1994 роках.

В минулому чемпіонаті Сербії наш суперник фінішував сьомим, а у поточному йде на 5 місці з 20-очковим відставанням від «Црвени Звезди», що лидирує.

Сербська першість поновиться 6 лютого. Підготовку до другої частини сезону «Спартак» розпочав 8 січня, а 15-го прибув до Анталії. Зазначимо, що тренується команда, яка є наймолодшою у своїй лізі, без двох лідерів: кращого бомбардира Лазара Туфеджича (9 голів + 8 передач) та захисника Михайла Іванцевича – які були викликані до збірної Сербії на товариські матчі проти Домінікани та США.

На зборі «Спартак» вже провів один спаринг, програвши 1:4 російським «Крильям Совєтов». Усі голи були забиті в другому таймі, коли серби грали другим складом.

Час початку “Дніпро-1” – “Спартак” ми повідомимо додатково. Планується пряма трансляція гри на нашому сайті.