У середу, 12 лютого, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть свій черговий спаринг на другому зборі в Туреччині. Суперником спортклубівців стане китайський клуб «Чанчунь Ятай». Початок матчу о 14.00. Планується його пряма трансляція.

«Чанчунь Ятай» представляє місто Чанчунь, а сам клуб було засновано 6 червня 1996 року. Починаючи з 2006 року команда почала виступати в Суперлізі і після дебютного четвертого місця «Чанчунь Ятай» сенсаційно став чемпіоном Китаю у 2007 році, взявши участь у розіграші Азійської Ліги чемпіонів 2008, де посів друге місце у групі, лише на два очки відставши від майбутнього фіналіста турніру  австралійської «Аделаїди Юнайтед». Ще раз команда зуміла потрапити до трійки призерів чемпіонату Китаю у 2009 році, коли завоювала срібні нагороди.

Далі клуб був міцним середняком протягом восьми сезонів, баражуючи між шостою та чотирнадцятою сходинками у турнірній таблиці. У сезоні 2018 року  «Чанчунь Ятай» посів 15-те місце у Суперлізі і вибив в перший дивізіон, де у минулому році команда фінішувала на п’ятому місці (15 перемог, 8 нічиїх, 7 поразок, м’ячі 52-42), лише на три очки відставши від другого місця, яке надавало можливість повернутися до Суперліги.

Командою керує сербський фахівець Святозар Шапурич. Окрім китайських футболістів в команді є три легіонери – це бразильський форвард Маурілес, який грав у вищих дивізіонах Португалії («Аруока», Белененсеш») і Болгарії (ЦСКА), ще один бразилець  – півзахисник Сержиньо («Сантос», японська «Касіма») і сербський захисник Стефан Дражич (бельгійський «Мехелен», угорський «Мезекеведш»).

З представниками Китаю спортклубівці раніше ще не зустрічалися.

Пресслужба СК «Дніпро-1»