«Чукарички» Белград, Сербія

Клуб засновано 4 липня 1926 року

Володар Кубка Сербії 2015 р.

Стадіон «Чукарички» (4070 місць)

Кольори – чорний, білий

Прізвисько – «Горці»

Свій другий контрольний матч на зборі у Туреччині «Дніпро-1» проведе проти сербського клубу «Чукарички». У чемпіонаті Сербії ця команда посідає 4 місце, на два очки випереджаючи минулого суперника спортклубівців «Спартак» із Суботиці. Минулого сезону “Чукарички” фінішували шостими.

«Чукарички» були засновані майже 100 років тому у Чукариці, на той час передмісті Белграда. Першим президентом клубу став перший сербський пілот Мілош Іліч.

Протягом всієї історії «Чукарички» не хапали зірок з неба. Новий етап для клуба розпочався з 2012 року, коли велика фармакологічна компанія врятувала його від банкрутства та зробила першим приватизованим у Сербії. «Чукарички» повернулися до Суперліги, а у 2015 році завоювали перший та поки єдиний трофей Кубок Сербії, перегравши у фіналі «Партизан» 1:0. Також двічі поспіль команда фінішувала третьою у чемпіонаті та стала більш-менш регулярно потрапляти до Ліги Європи. Щоправда, далі другого раунду кваліфікації не проходила.

Серед найвідоміших вихованців клубу можна відзначити Александара Коларова, Горана Гавранчича, Мілоша Нінковича, Мілана Дудіча та Альберто Надя.

Матч проти «Дніпра-1» буде для сербів вже третім спарингом у Туреччині. Спочатку вони програли 0:2 російській «Балтиці», а декілька днів тому перемогли 1:0 словенський «Марібор». Єдиний гол з пенальті забив капітан команди Марко Дочіч.

Матч «Дніпро-1» – «Чукарички» відбудеться у понеділок, 25 січня, о 17 годині за київським часом. Наш сайт планує пряму трансляцію гри.