Якщо традиція гарна, то навіть перериваючись, вона відроджується. Так і вийшло з гарною ініціативою почесного президента СК «Дніпро-1» Юрія Берези збиратися перед сезоном на командний обід. Ця звичка була закладена ще у час виступів спортклубівців у другій та перших лігах – і ось колектив знову зібрався разом. Це й була та сама робота над помилками, на яку напівжартома натякав Береза у день виходу «Дніпра-1» з відпустки.

Місцем зустрічі став ресторанно-готельний комплекс «Перлина», гостинність якого футболісти, тренери та персонал відчули одразу. І поєднання домашньої атмосфери разом з гучними веселощами не полишали присутніх до самого прощання.

Для початку Юрій Береза вручив символічні вишиванки голкіперу Валерію Юрчуку, якого вболівальники назвали кращим гравцем минулого сезону, та головному тренеру Ігорю Йовічевічу. Як влучно зауважив почесний президент спортклубівців, фахівець виявився чудовим мотиватором, який змусив команду повірити у себе.

– Я був радий та здивований подарунку, – сказав Валерій Юрчук. – До цього в мене не було вишиванки, до речі. Я вдячний усім вболівальникам, хто голосував за мене – це дуже приємно. Дякую президенту та почесному президенту. Такі зустрічі дуже важливі. Ми з хлопцями практикуємо подібні заходи і на базі, і в інших місцях за рахунок штрафів (посміхається). Це згуртовує колектив.

– Сьогодні виступав квартет «мушкетерів». Хто найбільше сподобався?

– Мені усі сподобалися. Ніхто не випав, усі були на рівні. Як каже Містер, було «топ»!

– Не пожалкував, що не виступив разом з ними?

– Усіх обрав тренер. Я не можу сперечатися з його рішенням (сміється)

– Це дуже важливий жест з боку Юрія Миколайовича Берези, – зазначив Ігор Йовічевіч. – Це дуже важливо для хлопців, бо є традиційним. Хочу подякувати йому за гостинність, і пацани дуже раді, що приїхали сюди. Це дуже важливий крок для емоційного стану команди, щоб вдало увійти в чемпіонат. Знаєте, коли слухаю президента, він говорить з такою пристрастю, що ми не маємо права розчаровувати. Це співпадає з моєю філософією: у пацанів, які б’ються з першої хвилини до останньої, ця пристрасть має бути присутня. Тімбілдінг не менш важливий, ніж тренувальний процес. Дружба у команді має бути на першому місці. Хороша атмосфера та повага між футболістами сприяють виконанню цілей.

Такі заходи справді якнайкраще згуртовують команду. Партнери, які, здавалося б, вже знають все один про одного, постають кожен з нового боку. І навіть ті, хто спочатку, можливо, дещо ніяковів, доволі швидко скидали кайдани сором’язливості і співали разом з усіма.

Пісень того дня було вдосталь. Співали дійсно усі – українські пісні на повни груди підхоплював і Ігор Йовічевіч. На його тлі підопічні просто не мали права мовчати. У «яблучко» тренер влучив, обираючи учасників для одного з номерів – Валерій Лучкевич та Олександр Піхальонок стали справжніми зірками. Швидко освоївся у новому середовищі в потенційний новачок Невен Джурасек.

– Добре поспілкувалися, ведучий був непоганий, конкурси цікаві, – поділився враженнями Валерій Лучкевич. – Треба бути розкутим, аби усім було весело.

– Піхальонок склав тобі серйозну конкуренцію…

– Згоден, треба потім виявити, хто був кращим.

– І хорватський легіонер не розгубився…

– Так, він речі справді молодець, розуміє українську мову. Дуже швидко адаптується. Він вже зараз добре почувається у колективі, а коли повністю опанує мову, буде на рівних з усіма.

– Наскільки важливими є такі заходи для команди?

– Це дуже важливо, і потрібно таке проводити. Важливо збиратися разом з тренерами, персоналом, адміністрацією. Ми стаємо як одна велика родина. Це добра нагода поспілкуватися, пожартувати, весело провести час, розслабитися.

На ознаку подяки творцям цього свята – господаркам «Перлини» та ведучим шоу-програми, які відзначилися оперним голосом та запальним почуттям гумору – «Дніпро-1» подарував традиційні сувеніри. Як-то кажуть, домовилися дружити домами.

– Найголовніше – це атмосфера, у якій пройшла зустріч, та задоволення, яке отримали хлопці – підбив підсумки заходу президент СК «Дніпро-1» Максим Береза. – Думаю, цей заряд буде позитивно впливати на гру, на відчуття один одного, тому що футбол – це команда гра. Звичайно, ми готувалися до цієї зустрічі. Усі різні, і ми намагалися зібрати все разом так, аби було цікаво для всіх. Хлопці розкрили сьогодні нові таланти, особливо у танцях. Прикольно в них вийшло, тож, мабуть, без хлібу не залишаться, коли закінчать з футболом (посміхається).

– Чого чекаєте від команди у новому сезоні?

– Хотілося б, щоб хлопці показали той результат, яким вони будуть задоволені. Ми з батьком як люди, які вірять в команду та виконують свої функції, хочемо мати все перше – місце, перемоги, щастя від гри дніпровської команди і її найкращих результатів. Особисто в мене такі сподівання.