ФК «Маріуполь» — СК «Дніпро-1» – 4:2 (2:2)

Чемпіонат U-21. 11 тур.
19 жовтня. 17.00. Маріуполь. Спорткомплекс «Іллічівець».
Головний суддя: Ігор Пасхал (Херсон)
Судді на лінії: Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Павлоград)
Четвертий арбітр: Олександр Ченгар (Маріуполь)
Спостерігач арбітражу: Євген Абросімов (Одеса)
«Маріуполь»: Поспєлов – к, Співак, Петерман, Саєнко, Шинкаренко Д., Вискребенцев, Доброхотов (Прокопчук, 67), Путря (Романюк, 46), Кащук (Вакуленко, 46), Байдал (Бондарь, 72), Вакула (Литовченко, 89)
Запасні: Михайлов, Кожевніков
Головний тренер: Олексій Гетьман
«Дніпро-1»: Бабічин, Заєць (Бацман, 51), Хижняк, Зайков – к, Сидоренко, Кулініч (Нечистенко, 68), Ховайко (Волінец, 61), Литвиненко (Крилов, 75), Домарацький, Бєляєв, Кузін (Карповський, 80)
Запасні: Макаровський, Горілий
Головний тренер:
 Олександр Поклонський

Голи: Кузін (12, пен., 17), Путря (32, 44 – обидва пен.), Вакуленко (80), Бондар (88)

Попередження: Доброхотов (22), Бєляєв (23), Зайков (32), Саєнко (42), Литвиненко (43), Хижняк (44), Шинкаренко (49), Ховайко (58), Вискребенцев (68), Бацман (83), Сидоренко (84), Романюк (84)

Вилучення: Шинкаренко (54, друге попередження)

 До останнього туру першого кола суперники підійшли зі скромними очковими здобутками, а після п’ятничних матчів першості взагалі стали сусідами у турнірній таблиці – «Дніпро-1» розташувався над аутсайдером «Маріуполем», маючи триочкову перевагу.

Перед цією грою Олександру Поклонському довелося розв’язувати кадрову задачу у середині поля: Матч були змушені пропустити Владислав Шинкаренко, Максим Соловйов та Гріфін Сабатіні. За їхньої відсутності на позиції атакуючих хавбеків вийшли Іван Литвиненко та Костянтин Домарацький, а місце опорного півзахисника несподівано зайняв номінальний крайній захисник Олександр Кулініч. На флангах захисту діяли Назар Сидоренко та Сергій Заєць (тут слід зазначити про дискваліфікацію Дениса Сороки), а в іншому вже склад мав звичний вигляд.

Господарі ж отримали неабияке підсилення в лінію атаки в особі Владислава Вакули, який через дискваліфікацію не допоможе завтра основному складу. І саме він став чи не головною дієвою особою у першому таймі. Завдяки його швидкості та майстерності розгорталися чи не всі атаки «Маріуполя», і захисникам «Дніпра-1» було дуже важко втримати футболіста.

Вже на перших хвилинах господарі створили декілька дуже небезпечних моментів – нашу команду виручив Віктор Бабічин. Але відкрив рахунок «Дніпро-1». Півзахисники заходили до штрафного за рахунок передачі, і суперники порушили правила – пенальті спокійно реалізував Араміс Кузін. А за 5 хвилин він же оформив дубль! Поки центрбек та воротар «Маріуполя» поступалися один одному м’ячем, Кузін втрутився у ситуацію і головою влучно пробив з близької відстані.

Поступаючись у рахунку, цілком зрозуміло, що господарі додали в активності та весь час намагались збільшити темп. Вони створили ще кілька небезпечних моментів, одного разу влучивши навіть у стійку, а ще в одному епізоді Бабічин неймовірно двічі поспіль врятував на самісінькій лінії воріт.

«Маріуполь» таки встиг до перерви зрівняти рахунок, причому обидва голи були забити з пенальті. В обох випадках правила порушували центральні захисники «Дніпра-1», тримаючи суперників руками, і обидва 11-метрові реалізував Ілля Путря.

На другий тайм ані Путря, ані також дуже активний у складі господарів Олексій Кащук не вийшли. І хоча Вакула продовжував тримати в напрузі, дніпровському захисту стало дещо легше. А коли Шинкаренко за п’ять хвилин отримав дві жовті картки і залишив «Маріуполь» у меншості, здавалося, що у нашій молоді є всі шанси вирвати таку очікувану перемогу.

Однак, чисельна більшість нібито скувала дії спортклубівців. Вони ніяк не могли розвинути свої атаки, не могли пришвидшити та загострити гру. Апофеозом сьогоднішнього нещастя стали дві контратаки господарів, які наприкінці зустрічі вже буквально валилися з ніг. На 80-й хвилині Нечистенко, страхуючи Бабічина на лінії воріт при ударі Вакули, подарував м’яч Вакуленку. А на 88-й хвилині на добиванні від стійки зіграв Бондар. Надвольова перемога дозволила маріупольцям наздогнати за очками молодіжну «Дніпра-1».