Контрольний матч.

23 січня. 16.00. НТБ «Дніпро». Манеж.

СК «Дніпро-1» – «Авангард» (Краматорськ) 2:2 (2:1)

СК «Дніпро-1»: Хома (Макаровський,46), Кононов, Жінчин, Лопирьонок (Хижняк,46), Сидоренко, С.Кравченко (Матвеєв,80), Кіреєв, Лебедєв, Волинець (Тяпкін,80), Шинкаренко (Віговський,81), Гора.

Голи: 0:1 (9), Гора (14), Кононов (19), 2:2 (64)

Насичений ігровий день для молодіжного складу СК «Дніпро-1» продовжився контрольним поєдинком з краматорським «Авангардом», який займає передостаннє, 15 місце, у Першій лізі.

Гості на початку матчу виглядали активніше і першими створили небезпечний момент, хоча у цьому епізоді фактично не розібралися захисники дніпрян, коли після рикошету від свого гравця Хома кінчиками пальців перевів м’яч на кутовий. Але саме після його подачі краматорці і відкрили рахунок, вдало замкнувши головою навіс з кута поля. Проте дніпряни зуміли швидко оговтатися після пропущеного голу, і, взявши м’яч під контроль, провели багатоходову атаку, яка закінчилася навісом з лівого флангу точно у штрафний майданчик на Гору. Він розвернув захисника і впевнено розібрався із голкіпером – 1:1. За кілька хвилин той же Гора міг вивести спортклубівців вперед, але завдав трохи неточний удар у дальній кут. Та все ж таки до середини першого тайму господарі повели у рахунку – це Кононов підключився до атаки по правому флангу і невідпорно пробив низом у дальній кут.

Далі повів пристрілку Лебедєв, який упродовж двох хвилин двічі заряджав власну гармату, але у першому випадку надійно зіграв голкіпер, а у другому м’яч пролетів поруч з дев’яткою. Гості, в основному, загострювали гру після стандартів. Так на 35-й хвилині «Авангард» ледве не зрівняв рахунок після чергового кутового, коли гравець краматорців пробив буквально з двох метрів над поперечиною. Ближче до перерви гості стали більше атакувати, проте дніпряни впевнено захищалися і були близькими до того, щоб збільшити перевагу, коли перед самим завершенням тайму провели контратаку три в два, але Волинець пробив у стійку воріт.

У другому таймі дніпряні вдало контролювали м’яч, постійно навантажуючи чужий штрафний майданчик, але до справжніх загроз справа не доходила. У гостей моментів не було взагалі, аж до середини тайму, доки форвард краматорців не перехопив необачний пас назад, після чого реалізував вихід сам на сам – 2:2. Гол додав гостям впевненості, а от у дніпрян навпаки комбінаційні дії розлагодилися. Футболісти «Авангарда» стали частіше бувати на половині поля спортклубівців, а після ще одного кутового на 69-й хвилині знову довели справу до удару – на щастя для дніпрян вище воріт.

А от на 74-й хвилині вже підопічні Олександра Поклонського цілком могли вийти вперед після різкої контратаки, але Лебедєв не влучив у дальній кут з вбивчої позиції. Проте одразу ж і гості відповіли атакою з виходом сам на сам, і тут вже відмінно зіграв Макаровський, який виграв ближній бій у суперника, відбивши удар ногою. У підсумку цікавий двобій закінчився бойовою нічиєю.

Пресслужба СК «Дніпро-1»