УПЛ 2020\21. 20 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
2 квітня. 19:00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
СК «Дніпро-1» — ПФК «Львів» 5:1 (1:0)
Головний суддя: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Судді на лінії: Олександр Жуков (Харків), Валентин Куцев (Київ)
Четвертий арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)
Спостерігач арбітражу: Василь Мельничук (Сімферополь)
Арбітр ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Володимир Висоцький (Запоріжжя)
Спостерігач ВВА: Леонід Ярмолинський (Київська область)
Директор матчу: Олександр Дігтяр (Полтава)
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 17. Тейлор (3. Адамюк,46), 22. Дуглас, 15. Логінов (кап), 24. Дубінчак, 76. Піхальонок, 97. Ігнатенко (20. Ді Франко, 61), 10. Булеца (42. Вагнер,72), 25. Чуже (99. Білл, 72), 8. Когут, 7. Довбик (9. Хобленко,61)
Запасні: 35. Махарадзе, 39. Сваток, 11. Цуріков, 44. Батагов.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч
«Львів»: 12. Костик, 24. Якімець, 22. Махмутовіч (кап) (2. Лобай, 86), 21. Романчук, 47. Грисьо, 30. Ернест, 8. Брікнер (5. Довгий, 74), 25. Чір`як, 10. Альваро (45. Захарків, 84), 98. Семенів (27. Бусько, 74), 13. Нич (16. Топчій,86).
Запасні: 31. Ільющенков, 96. Сабіно, 29. Ременяк, 9. Казлаускас.
Головний тренер: Анатолій Безсмертний
Голи: Чуже (19,65), Ігнатенко (57), Когут (63), Альваро (71, з пенальті), Вагнер (90+3).
Попередження: Ернест (27), Піхальонок (37), Чір`як (55), Махмутовіч (67), Ді Франко (71), Білл (79), Адамюк (82), Дубінчак (85).
Вилучення: Ернест (44, друга жовта картка).

У стартовому складі спортклубіівців в порівнянні з матчем двотижневої давнини у Чернігові відбулися невеликі зміни. По-перше до стартового складу в центр захисту повернувся Дуглас, який відбув дискваліфікацію, а от в середній лінії замість Назаренка (він отримав невелике пошкодження у молодіжній збірній) і Ді Франко вийшли Булеца і Когут.

Гра розпочалася у повільному темпі. Спортклубівці більше володіли м’ячом, але нічого гострого біля воріт суперника господарі  тривалий  час створити не могли. Але все ж таки дніпряни зуміли відкрити рахунок ще до того, як перший тайм перетнув свого екватору – до нього призвів другий кутовий у матчі: Піхальонок подав з кута поля, Логінов виграв боротьбу на ближній стійці, спрямувавши и м’яч у дальню, від якої сфера відскочила у спину Чуже, з яким і влетіла у сітку -1:0!

Після голу на полі мало що змінилося. Знову дніпряни володіли територіальною перевагою, але ніхто форсувати події не збирався. Гості почали більш активно діяти тільки після того, як з початку гри пройшло близько півгодини: леви подали кілька стандартів, але нічим особливим вони не запам’яталися – захист дніпрян в цих епізодах діяв надійно. У дніпрян за цей час було пару перспективних контратак, але до логічного завершення їх доведено не було.

А перед самою перервою гості залишились у меншості – Ернест відверто зрізав Тейлора і отримав другу жовту картку у матчі, ну а Лукас після цього епізоду попросив заміну.

Маючі гравця в запасі спортклубівці після перерви спокійно контролювали ситуацію на полі. Знову спочатку тайму особливих якихось гострих моментів у грі не було, але на 65-ї хвилині рахунок вже був 4:0. Спочатку Ігнатенко перехопив пас суперника на чужий половині поля, і трохи просунувшись вперед завдав удар метрів з 23-х, і м’яч влетів у сітку після рикошету від Романчука. Далі рахунок став великим після удару Когута, який був першим на відскоку від захисника левів, який переривав пас Дубінчака на Чуже. Ну а далі дубль оформив Чуже, головою замкнувши навіс усе того ж Дубінчака з лівого флангу.

Гості скоротили рахунок тільки за допомогою відеосистеми, яка помітила гру рукою з боку Ді Франко після подачі кутового – пенальті реалізував Альваро. Але цей факт не вплинув на хід гри. Господарі продовжили створювати моменти, а у нападі особливо старалися бразильці Білл і Вагнер, які отримали ігровий час на останні 20 хвилин зустрічі, а також Хобленко. Саме після удару останнього тільки поперечина врятувала «Львів» від п’ятого голу. А остаточний рахунок у матчі встановив таки Вагнер, який реалізував вихід сам на сам після відмінного пасу Піхальонка. 5:1 – спортклубівці здобувають рекордну перемогу на рівні УПЛ: вперше дніпряни забивають 5 м’ячів і виграють з різницею у чотири голи в Прем’єр -лізі!