Тренер СК “Дніпро-1” Сергій Дірявка відповів на запитання кореспонденту сайту ua-football.com

Сергій Дірявка, колишній футболіст, захисник “Дніпра”, “Кривбасу”, “Іллічівця”, “ЦСКА-Борисфену” й національної збірної України 1992-1995 років на вихідних відсвяткував своє 49-річчя. Зараз Сергій працює тренером в СК “Дніпро-1” . День народження він святкував у самоізоляції.

– Ми серйозно до цього ставимося. А моя дружина – тим більше. У магазин за потреби ходжу тільки я (посміхається).

У цій ситуації кожна людина повинна розуміти всю важливість становища. Потім погуляємо, коли пандемія закінчиться. Дуже хочеться, щоб цей вірус швидше відійшов. Кажу ще й тому, що моя сестра працює в медицині, і нехай вона не на передовій, але обізнана про всі проблеми цієї ситуації.

– Ви оптиміст?

– Без сумніву. Але знову ж таки, кожна людина повинна поставитися до цієї проблеми з усією відповідальністю, тоді легше буде подолати цю недугу. Я вірю, що незабаром пандемія піде на спад, і спорт, зокрема футбол, який дає віддушину людям, наповнює їх емоціями, незабаром повернеться.

– Ви вірите, що чемпіонат вдасться дограти?

– Питання, на яке поки що немає відповіді. Проте хочеться, щоб все вирішилося на футбольному полі.

– Скучили за роботою?

– Як і будь-яка інша людина, який перебуває в самоізоляції, нудьгує за своєю улюбленою справою. Дуже чекаю, коли ми всією командою зустрінемося на базі і продовжимо тренувальний процес.

– А якщо буде дано рестарт змагань, скільки потрібно часу, щоб привести команду до повної бойової готовності?

– Ясна річ, що індивідуальні тренування ніколи не замінять командну роботу. У цій ситуації футболісти тільки і чекають, щоб зустрітися. Це надає емоцій. Думаю, нюанси будуть, але двох тижнів цілком достатньо, щоб колектив відчув один одного.

Пресслужба СК “Дніпро-1” за матеріалами ua-football.com