Сьогодні на НСК «Олімпійський» «Динамо» прийме «Дніпро-1», у складі якого на поле напевно що вийде капітан Сергій КРАВЧЕНКО, що свого часу виступав у складі столичного колективу. Напередодні цього протистояння портал zbirna.com поспілкувався з досвідченим півзахисником.

— Сергій, перемога у кубковому матчі над «Агробізнесом», дозволяє з хорошим настроєм підійти до поєдинку чемпіонату проти «Динамо»?
— Звичайно. У нас було завдання пройти в наступний раунд, і ми з цим впоралися. Тим більше, що і в попередньому турі першості «Дніпро-1» обіграв «Карпати», тому ми з великим бажанням і підвищеною мотивацією готуємося до матчу з грандом вітчизняного футболу.
— А яке у «Дніпра-1» завдання у Кубку України?
— Пройти якомога далі. При Дмитрі Михайленку ми три роки поспіль доходили до півфіналу турніру, і це вже можна вважати досягненням, враховуючи в якому статусі був спочатку ФК «Дніпро», а потім СК «Дніпро-1». Для нашої команди кубковий турнір важливий. Це зайвий привід зіграти додаткову офіційну гру, а не тренуватися.
— Найближчої неділі на «Дніпро-1» чекає найсерйозніша перевірка в еліті?
— Думаю, так. Ми вже пройшли цю перевірку в матчах з нашими єврокубковими представниками «Зорею» і «Олександрією», а зараз зіграємо з віце-чемпіоном країни «Динамо», а потім, до речі, і з чемпіоном — «Шахтарем». Тут рівень суперників буде вище, ніж у луганчан та олександрійців.
— «Динамо» зараз набирає обертів. Може краще було трохи раніше з ним зіграти?
— Це не має значення. «Динамо» є «Динамо». І я б не назвав їхню серію невдач кризою, хіба що кризою результату. Подивіться на склад. Кияни ще своє візьмуть. І взагалі, в якому б стані не перебувало «Динамо», у нас все одно шансів на успіх менше.
— Які у цієї динамівської команди сильні боки?
— Мотивація. Помітно, що після кількох поразок кияни дуже хочуть виправити ситуацію, тому зараз на матчі виходять супермотивованими і сконцентрованими. У «Динамо» багато швидких футболістів, збірників, молоді, у якої за плечима вже є досвід.
— «Дніпро-1» зараз перебуває у першій шістці. Це те, про що ви мрієте?
— Так. Для нас, новачків Прем’єр-ліги, це був би великий успіх. Мені приємно, що на переможний матч з «Карпатами» вийшло відразу 10 осіб, які виступали за «Дніпро-1» ще в Другій лізі. Ми дуже хочемо потрапити до першої шістки, але зробити це буде дуже важко, оскільки у нас поки немає запасу міцності.
— Крім «Динамо» і «Шахтаря», рівень інших елітних команд приблизно однаковий?
— «Шахтар» зараз локомотив, за ним — «Динамо», дуже близька до киян «Зоря», потім всі, приблизно, поруч, у протистояннях все вирішують дрібниці.
— Для тебе, як колишнього гравця «Динамо», цей матч принциповий?
— Будь-який матч проти «Динамо» чи того ж «Шахтаря» є принциповим. У таких поєдинках більше бажання себе проявити. Я радий, що пограв за такий великий клуб, але говорити, що мені потрібно щось комусь доводити, я б не став.
— На «Динамо» і «Шахтар» у «Дніпра-1» підвищені преміальні?
— У нас не те що підвищених, у нас їх взагалі немає. Ми граємо один за одного, за команду, за тренера, за місто…
— Як вважаєш з позиції досвідченого виконавця, наш чемпіонат зростає?
— До кращих його зразків ми повернемося не скоро, якщо взагалі повернемося. Відбулася переоцінка цінностей. Стільки грошей і класних іноземних гравців у нашому футболі вже навряд чи буде. Але й казати про те, що наш чемпіонат слабкий, я б не став. Так, класу зараз набагато менше, але бігової роботи і боротьби, напевно, навіть більше. Прохідних матчів немає, всі навчилися оборонятися. Це можливість для молоді проявити себе.

Пресслужба СК «Дніпро-1» за матеріалами zbirna.com