Капітан СК “Дніпро-1” Сергій Кравченко відверто відповів на запитання з приводу подій на останніх хвилинах матчу проти «Олександрії»:

– В останні 10 хвилин футбол, напевно, й футболом важко назвати. Що відбулося?

– Напевно, нейтральним вболівальникам й сподобався такий футбол (посміхається). Не знаю, як це назвати. Ганьбою нашого українського футболу. Особисто я не дивився моменти, але те, що кажуть… І першого пенальті не було в наші ворота. Другий, можливо, був, але він зовсім неочевидний. Хлопці дивилися й кажуть, що і другого не було. А вилучення це просто… Для чого там стоять асистент та четвертий арбітр? Як їх тренують Колліна чи Лучі? Напевно, впливають на них якісь фактори. Не буду казати вголос – про це усі знають.

Мене дивують люди з інших команд – тим більше тих, про які усі знають, чим, як і за скільки… – згадують наш клуб з приводу пенальті у матчі з «Ворсклою». За всю історію дніпровського футболу це, напевно, єдиний такий пенальті. А скільки нам ставили?! Нам тепер судді що, мстять?

Я приблизно розумію, звідки ростуть ноги. «Олександрія» має задачі, і хай їм щастить. У них реально хороша команда, мені подобається, як вони дещо змінили тактику останнім роком. Пресингують, грають агресивно.

– Ти запитував у четвертого арбітра, навіщо команда тренується, грає. Отримав відповідь?

– Він сказав, що вони теж тренуються. Нехай тренуються та виконують свої обов’язки. Не допомагайте нікому! А то ж ми пам’ятаємо про три пенальті в стикових матчах за вихід до УПЛ, багато чого на старті сезону. Нам помилково дали “точку” раз на сто років, і дехто зачепив це, що їх погано судять. Дай Боже, щоб нас так погано судили. Ми ж теж не сліпі. Можливо, ці слова для вболівальників, але всі футбольні люди чудово розуміють, хто чим займається.

– Команда трохи виправила ситуацію наприкінці року. Про що будеш думати за новорічним столом? І якщо підбивати підсумки, яким видався дебют у Прем’єр-лізі?

– Якщо брати рік у цілому, то в першій його половині ми досягли значного – вийшли до Прем’єр-ліги. У другому півріччі освоювалися тут. Хотілося б краще, але критикувати команду немає сенсу. Вважаю, це місце є закономірним. Можливо, 2-3 очки не добрали, але приблизно це наше місце. Ми боролись, віддавалися і, звичайно, хотілося б кращого. І добре, що ми незадоволені результатом. У другій та першій лігах ми переважали суперників, а тут такого вже немає. Перші п’ять команд вже відірвалися, а інші є приблизно однаковими. Десь хтось краще налаштується, комусь більше пощастить – той і буде у шістці. Ми ставимо задачу туди потрапити, буде важко, але є чотири матчі попереду. Будемо намагатися. Однозначно, цього року було більше позитиву: вийшли, закріпились у Прем’єр-лізі.

Хочу привітати вболівальників та усіх містян Дніпра з Новим роком. Здоров’я – це найголовніше у нашому житті. А свисток, пенальті – неприємно, але не є найголовнішим. Здоров’я усім близьким, дітям. Будьте щасливими та вболівайте за нашу команду. Любіть футбол! Хочеться, щоб наш футбол змінювався на кращий бік. Щоб не було такої ганьби, і просто грали б чесно, щоб могли один одному чесно дивитися в очі після кожної гри.

Пресслужба СК Дніпро-1