Капітан СК «Дніпро-1» Сергій Кравченко поділився з клубною пресслужбою власними враженнями від переможного матчу проти полтавської «Ворскли»:

– Залишаємо «Дніпро-Арену» у гарному настрої, адже ми одержали перемогу. Наша команда добре поставилася до гри. Так, у суперника вийшов молодіжний склад, але ми чудово бачили, які проблеми були і у «Львова», і у «Маріуполя», якому у край була потрібна перемога, але вони мучилися з ними, тому і ми налаштовувалися на нелегку гру. І через те, що ми добре налаштувалися, гра для нас не вийшла дуже важкою. Ну і привітали ми Володимира Польового з 300-м матчем.

– У тебе вже зараз скільки?

– У мене менше – з «Олімпіком» було 250, тому що я пізно почав грати у вищій лізі (посміхається). А Володимир – молодець! Не так багато у нас в країні футболістів, які стільки відіграли поєдинків на такому рівні. Бажаю йому ще хоча б матчів 50-100 провести. Насправді, для нашого чемпіонату ця цифра вражаюча ще і тому, що у нас з кожним роком все менше ігор, а хочеться більше. Ось і в наступному чемпіонаті буде тільки 26 турів. Тому в Україні важко змагатися із Гігзом або Дзанетті, які грали по 40 матчів за рік у чемпіонаті.

Також хочеться підтримати Валентина Рубчинського, у якого чергова травма. Хочеться побажати йому терпіння, старанності, віри у себе і у того, що він повернеться у футбол. Я переконаний, що його чекає велике майбутнє, тому що таких талановитих гравців, з такою «футбольною головою», я не так багато зустрічав у своїй довгій кар’єрі. Дай Бог, йому здоров’я і я переконаний, що він ще буде грати і зуміє повернуться у футбол, та буде грати на високому рівні.

– Попереду перший матч плей-офф проти «Колосу». Є якісь додаткові переживання, і усе команда зараз розуміє, що її чекає?

– Усі чотири команди, які боряться за вихід до Ліги Європи, будуть дуже налаштовані. Якусь сильніше мотивацію придумати складно. Буде дуже цікавий матч і сподіваємося, що вболівальники у телеекранів, і самі футболісти отримають задоволення від футболу. Надіюся, що все буде добре. Ми готуємося, як за звичай, і «Колос», як і ми, хоче вийти у фінал, тому буде цікавий матч.

– У тебе в кар’єрі багато різних нагород. Що для тебе, як для капітана, – Кубок Престижу, який ти сьогодні отримав?

– Важко назвати цей Кубок трофеєм, адже ми посіли сьоме місце (посміхається). Неможна його переоцінювати. Ми до цього спокійно поставилися, але і недооцінювати теж не варто, адже ми перемогли у своїй підгрупі, де усі п’ять команд, окрім «Карпат», що знялися, були гідні і прагнули посісти сьоме місце. Так що це теж приємно, хоча, звичайно, нам хочеться боротися за інші Кубки.

– І все ж таки, якщо подивитися на історію цього трофею, який, до речі, залишається у Дніпрі назавжди, то «Ворскла» і «Олександрія», коли його здобували, то наступного сезону виборювали бронзові нагороди. Непогана традиція?

– Традиція непогана (посміхається), Але я не вірю в усі ці традиції або збіг обставин. Нам треба багато працювати ще у цьому сезоні і у наступному, щоб наблизитися до третього місця. Тому що ті ж «Зоря», «Десна», і ось, досить несподівано у цьому році «Динамо» боролося за з цими командами, так усі вони показують хороший футбол. Нам треба багато працювати, щоб наблизитися до цього рівня. Будемо старатися у наступному році скласти конкуренцію цим командам.

Пресслужба СК «Дніпро-1»