Післяматчева пресконференція головного тренера «Інгульця» Сергія Лавриненка:

– Хочу привітати усіх наших вболівальників, які за нас сьогодні переживали і підтримували. Хочу привітати всю команду футболістів і керівництво клубу з цією перемогою. Кубкові ігри вони завжди дуже складні і емоційні, тим більш, що з «Дніпром-1» у нас завжди поєдинки вдаються яскравими і емоційними. І сьогодні гра була обопільно гострою, було багато боротьби і бажання. І перший, і другий тайм були рівними, і тут хто після перерви забив першим, той і досяг перемоги, оскільки ціна помилки була дуже високою. Слава Богу, що нам вдалося забити другий гол і після цього ми довели гру до логічного завершення.
– Можете когось окремо відзначити?
– Ні, сьогодні як раз на полі була команда. В цьому і була сьогодні наша сила, що на полі був єдиний колектив, кожен бився один за одного, а вся команда за емблему клуба, тому і вдача була на нашому боці.
– Президент клубу у роздягальні також достойно оцінив сьогоднішню гру?
– Президент завжди нас максимально мотивує, і одразу після матчу ми отримали преміальні. Думаю, це завжди приємно.
– Кого хотіли би побачити в суперниках по чвертьфіналу?
– Я скажу традиційно – суперник нехай буде будь-який, але головне, щоб ми грали дома. Для календаря Першої ліги це не зовсім зручно, адже кубкова гра повинна відбутися 3 березня, а чемпіонат розпочнеться 22 березня, тому ще не знаємо, як це буде виглядати. Ну а сьогодні порадіємо, а далі будемо готуватися до нових матчів проти «Металіста 1925» і «Агробізнесу». Сьогодні отримали емоції, а далі треба працювати, працювати і працювати.
– Не дивлячись на те, що час початку гри був досить незручний -15 година у робочий день, але вболівальників було багато.
– Але і до нас команда приїхала серйозна, тим більш, що ми і у минулому сезоні з «Дніпром-1» боролися у Першій лізі, а зараз ми бачимо, що зовсім інша команда, яка ставить перед собою максимальні завдання, але вже в УПЛ. Тому і вболівальники прийшли подивитися, як змінилася команда «Дніпро-1». Так що це було очікувано, що сьогодні глядачів буде багато.
– Сьогодні ви поставили дуже експериментальний склад, адже зрозуміло, що попереду гра проти «Металіста 1925». Наскільки ви задоволені діями цих хлопців і наскільки для вас важливі виступи у Кубку України в цьому сезоні?
– Звичайно, будь який тренер вам скаже, що він хотів би пройти такий же шлях, який ми подолали у минулому сезоні і дістатися фіналу. Але я знову скажу, що у нас в пріоритеті – чемпіонат. А щодо тих хлопців, хто сьогодні вийшов на поле, то ще невідомо, проти кого саме дніпрянам було б грати легше – проти тих, хто несе на собі основне навантаження в чемпіонаті, і вже в якійсь мірі наситилися футболом, або проти тих, хто сьогодні вийшов, у яких очі горіли, вони бігли, йшли у підкати. Так що тут складно сказати проти кого саме важче чи легше було б грати. Сьогодні усі були мотивовані і «Дніпру-1» не було легко. Щодо гри, то це – футбол. Перемагає той, хто забиває. Забий спортклубівці сьогодні свої м’ячі, мабуть вони перемогли. Нам сьогодні дещо пощастило, наприклад, коли гості могли забити у першому таймі – у Коркішка був момент, і нам було б важко потім розкрити захист «Дніпра-1». У них команда досвідчена, швидка, і тоді б вже вони ловили би нас на контратаках, використовуючи вільні зони. І ми знаємо, що у дніпрян є швидкі гравці – Назаренко, Коркішко, Супряга. Як би вони включили швидкість, ми би їх не наздогнали. А так вільні зони були у нас, оскільки суперник захищався дуже високо, але ми вже свої моменти не використали.

Пресслужба СК «Дніпро-1»