СК «Дніпро-1» — «Колос» (Ковалівка) – 6:0 (3:0)
Чемпіонат U-19. 10 тур. 25 жовтня. 13.00. НТБ «Дніпро». 14 градусів. 50 глядачів.
Арбітр: Сергій Труба (Черкаси)
Асистенти арбітра: Гусейн Мустафаєв (Харків), Денис Лупач (Суми)
Четвертий арбітр: Людмила Тельбух (Дніпро)
Спостерігач арбітражу: Валерій Лисакевич (Харків)

СК «Дніпро-1»: Зновенко, Езеагбонарі, Матвєєв, Стельмащук, Савченко (Кононов, 65), Кірєєв, Копил, Лебедєв (Кілик, 65), Полонський (Гаврилюк, 63), Гора (Бутіч, 60), Маловичко (Свистун, 63)

Запасні: Хома, Жінчин

Головний тренер: Віктор Біцюра

«Колос»: Кувшинкін, Кулик (Бойкул, 46), Павленко, Дем’яненко, Соловйов (Пастернак, 63), Омельченко, Осипенко, Салабай, Сіренко (Олійник, 77), Сенько (Бороденко, 69), Коваль С.

Запасні: Пашенко, Живиця, Коваль О.

Головний тренер: Владислав Савчук

Голи: Лебедєв (8, 17, 54), Копил (19), Кірєєв (49, пен., 68)

Попередження: Маловичко (26), Копил (44), Матвєєв (45+1), Омельченко (74), Коваль С. (81)

Другу поспіль домашню перемогу здобули юніори «Дніпра-1», розгромивши «Колос» 6:0, а загалом безпрограшна серія підлеглих Віктора Біцюри сягнула трьох матчів.

Вперше у цьому сезоні 19-річні спортклубівці грали на поле тренувальної бази, адже стадіон «Металург» у новомосковську зачинився на реконструкцію. Господарі через травми не дорахувалися Ярмолюка, Кобельчука та Віговського, натомість повернувся до ладу капітан команди Кірєєв.

Підсумок зустрічі було визначено вже у стартові 20 хвилин. «Дніпро-1» просто приголомшив суперника трьома забитими м’ячами. На 8-й хвилині господарям вдалася дуже добра атака лівим флангом. Після прострілу звідти м’ячем заволодів Гора і, обігравши суперника, від лицьової віддав передачу під удар Лебедєву. Той же Лебедєв подвоїв рахунок на 17-й хвилині, вирішивши пробити зі штрафного під дуже гострим кутом. Воротар не втримав м’яч, який вилетів з-під ніг інших гравців. А ще за дві хвилини гол-красень вдався Копилу, який розрядив гармату метрів з 30-ти у самісіньку дальню дев’ятку.

А от друга половина тайму пройшла за рівної гри, причому гості виглядали навіть дещо гострішими у завершальній фазі атак. Якщо до того вони зрідка переходили середину поля, то тепер їм почали вдаватися комбінаційні дії, а крім того небезпеку становили й декілька стандартів.

Після перерви гравці «Дніпра-1» зуміли зібратися і знову прибрали контроль над грою до своїх рук. Велику допомогу у цьому становив черговий гол. Вже на 48-й хвилині арбітр призначив пенальті, який спокійно реалізував Кірєєв. Невдовзі рахунок став 5:0 – це Лебедєв оформив хет-трик, замкнувши простріл з лівого флангу. Останній гол у матчі забив Кірєєв – від потужно пробив під поперечину метрів з 18-ти після того, як було швидко розіграно штрафний.

В останній частині гри суперники майже не створювали небезпечних моментів. Відзначимо дебют у складі спортклубівців 16-річних Кононова та Свистуна.

Віктор Біцюра (головний тренер СК «Дніпро-1» U-19): Хлопці непогано сьогодні зіграли, причому проявили себе і молоді гравці. Дебютували футболісти 2003 року народження Микита Кононов та Крістіан Свистун. Уся робота та матчі у нас ще попереду, тому дивимося у майбутнє зі сподіванням на те, що хлопці виростуть у хороших гравців.

– У другій половині першого таймі віддали ініціативу через розслабленість після трьох забитих голів?

– Сьогодні так вийшло, що на початку першого тайму ми реалізували усі свої моменти. А суперник був ще свіжим, та й далося взнаки й те, що вони старші. Тому все це й позначилося на розвитку подій.

Пресслужба СК “Дніпро-1”