У суботу, 18 вересня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 8-го туру УПЛ, в якому на «Дніпро-Арені» прийматимуть рівненський «Верес». Початок зустрічі о 17 годині.

Футбольний клуб «Верес» (Рівне) було засновано у 1957 році. Зараз команда має повну назву: Публічне акціонерне товариство Рівненський народний клуб «Верес». Раніше мав назви: «Колгоспник» (1957-66), «Горинь» (1967-71), «Авангард» (1972-90), «Верес» (з 1991). На початку існування клуб провів 13 сезонів у класі «Б» чемпіонату СРСР, де його кращим результатом було 7 місце (1968,1969). З 1972 року виступала у Другій лізі чемпіонату СРСР, і перший серйозний успіх прийшов до команди у 1981 році, коли вона посіла у турнірі 3 місце. У 1990 році клуб повторив це досягнення.

Після здобуття Україною незалежності «Верес» потрапив до першої української ліги. Посівши перше місце у своїй групі в стартовому чемпіонаті (1992 р.), команда вже в наступному сезоні вперше дебютувала у вищій лізі чемпіонату України. Сезон 1992/93 рр. «Верес» закінчив на останньому місці, і врятувався від пониження в класі лише завдяки розширенню вищої ліги. Наступний чемпіонат (1993/94 рр.) став одним з найпам’ятніших в історії клубу. Після першого кола рівняни посідали почесне 4-те місце, але після зимової перерви здали свої позиції, і завершили чемпіонат дванадцятими. Тоді ж «Верес» досягнув найбільшого успіху і в Кубку України — дійшов до півфіналу, поступившись там сімферопольській «Таврії».

Після яскравого піднесення на вершину, почалося не менш стрімке падіння донизу. У сезоні 1994/95 рр. рівняни розпрощалися з вищою лігою. Не довго (лише два сезони) футболісти «Вереса» протрималися і у першій лізі. Починаючи з чемпіонату 1997/98 рр., і по сезон 2010/11 «Верес» з перемінним успіхом виступав у Другій лізі. 29 квітня 2011 року через скрутне фінансове становище та відсутність допомоги з боку місцевого бізнесу та влади «Верес» припинив участь у змаганнях другої ліги та втратив професіональний статус.
2015 року було ініційовано відродження клубу. 18 червня 2015 року Виконком ФФУ одноголосним рішенням допустив «Верес» до участі у Другій лізі на наступний сезон, хоча за регламентом ПФЛ команда мала спочатку пограти на рівні першості України серед аматорів. Далі команда екстерном пройшла Другу та Пергу ліги і у сезоні 2017/18 виступила в УПЛ, де посіла 6 місце, але далі команда знову повернулася до Другої ліги, залишивши своє місце в УПЛ ФК «Львів».

Далі знову був підйом і зараз «Верес» проводить свій п’ятий сезон в історії на рівні елітного українського дивізіону. На початку чемпіонату команда важко входила у сезон, набравши тільки 2 очки у стартових чотирьох матчах, але після цього «Верес» одержав три поспіль «сухі» перемоги (дома 1:0 над «Минаєм» і «Львовом», і у гостях 4:0 над «Десною»), і зараз рівняни лише на два очки і три сходинки відстає від СК «Дніпро-1» у турнірній таблиці.

Раніше «Дніпро-1» і «Верес» ніколи не перетиналися ні у офіційних, ні у товариських матчах.
У сезоні 2017/18 в УПЛ за «Верес» виступав захисник «Дніпра-1» Володимир Адамюк (30 матчів, 2 голи). Відзначимо, що у складі рівнян виступають кілька вихованців дніпровського футболу – це брати Євгеній і Геннадій Пасичи, а також Микита Полюлях, а крім того колишній півзахисник спортклубівців Сергій Панасенко.

УПЛ 2021/22. 8 тур.
18 вересня. 17:00. Дніпро . «Дніпро-Арена»
Пряма трансляція – УНІАН.
«Дніпро-1» — «Верес» (Рівне)
Головний арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Судді на лінії: Денис Марченко, Руслан Єрмоленко (обидва – Чернігів)
Четвертий арбітр: Денис Бондаренко (Одеса)
Спостерігач арбітражу: Ігор Ярменчук (Київ)
Делегат УАФ: Олександр Нечипоренко (Харків)
Арбітр ВВА: Сергій Бойко (Київська область)
Асистент ВВА: Семен Шлончак (Черкаси)
Спостерігач ВВА: Леонід Ярмолинський (Київська область)