У суботу, 23 листопада, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 15-го туру національної Прем’єр – ліги. На «Дніпро-Арені» підопічні Дмитра Михайленка прийматимуть полтавську «Ворсклу». Початок зустрічі о 17 годині. В прямому ефірі гру транслюватиме телеканал УНІАН.

Футбольний клуб «Ворскла», заснований 5 січня 1955 року – старожил українського елітного дивізіону. У радянські часи команда під назвами «Колгоспник», «Колос», «Сільбуд», «Будівельник», а своє теперішнє ім’я отримала у 1984 році. У 1956 році команда виборола Кубок УРСР серед КФК, після чого чимало сезоні провела на рівні класу «Б» та другої ліги чемпіонату СРСР. За підсумками 1991 року «Ворскла» відправилася до першої ліги чемпіонату України, де провела п’ять сезонів. Набравши в сезоні 1995/96 років рекордну кількість очок (103), команда завоювала перше місце й вийшла до еліти, де одразу ж виборола «бронзу». Це ж досягнення клуб повторив у сезоні 2017/18. Головною ж звитягою полтавчан на національному рівні є виграш Кубка України у 2009 році, коли підопічні Миколи Павлова на «Дніпро-Арені» подолали 1:0 донецький «Шахтар», який за кілька днів до цього виборов Кубок УЄФА. У 2017 і 2019 роках «Ворскла» посідала сьоме місце в чемпіонатах УПЛ, стаючи кращою командою другої шістки, тим самим виборюючи «Кубок Престижу УПЛ». «Ворскла» неодноразово виступала у єврокубках, де двічі грала на рівні групового раунду Ліги Європи.

Поточний сезон полтавчани проводять у край невдало. Зараз команда займає останнє, 12 місце (дві перемоги, дві нічиї, десять поразок, різниця м’ячів 9-28), відстаючи на три очки від двох львівських команд, і на чотири пункти від спортклубівців. Це, на минулому тижні призвело до відставки головного тренера команди Віталія Косовського. Новим керманичем «Ворскли» став колишній гравець ФК «Дніпро» і збірної України Юрій Максимов, для якого матч на «Дніпро-Арені» стане першим на чолі полтавської команди.
Відзначимо, що у складі дніпрян є одразу три гравці, які свого часу не один сезон виступали за «Ворсклу» – це Сергій Кравченко, Сандро Кобахідзе і Олексій Чичиков, при цьому Кравченко і Чичиков брали участь у матчах Кубка України 2008/09 років, який закінчився тріумфально для полтавчан. Також за дублюючий склад «Ворскли» грав і Сергій Логінов. Натомість за полтавський клуб зараз виступає колишній захисник спортклубівців Зураб Очігава, хоча він у поточному сезоні так і не зіграв жодного матчу за основний склад (5 разів потрапляв у заявку, але не виходив на поле), більше отримуючи ігровий час у чемпіонаті U-21.
Матч першого кола між сьогоднішніми суперниками в Полтаві закінчився унічию 1:1 (на початку другого тайму на гол Олексія Чичикова господарі відповіли результативним ударом Юрія Коломойця). А навесні цього року команди грали у чвертьфіналі національного Кубка, і тоді, на «Дніпро-Арені», спортклубівці перемогли полтавчан 2:0 (голами відзначились Станіслав Куліш і Ігор Когут). Крім того, команди провели одразу три спаринги – два з них закінчились унічию – 4:4 (дніпряни відігралися, поступаючись після першого тайму 0:4) і 0:0, а ще одну зустріч минулого літа виграли спортклубівці 4:3 (хет-трик на рахунку Владислава Супряги, а ще один гол зі штрафного забив Сергій Булеца).

Також відзначимо, що через дискваліфікації у складі полтавчан в завтрашньому матчі не гратимуть одразу три виконавці – це Володимир Чеснаков, Євген Мартиненко і Луізао.

Головним арбітром завтрашнього матчу призначено 33-річного Юрія Іванова з Маріуполя, який обслуговує матчі УПЛ з 2019 року. Раніше він тричі обслуговував матчі за участю спортклубівців, і в усіх дніпряни здобували перемоги. У минулому сезоні за його суддівством підопічні Дмитра Михайленка у чемпіонаті Першої ліги у гостях переграли винникивський «Рух» (3:1), а у Кубку країни дома подолали луцьку «Волинь» (2:1), а вже у поточному розіграші УПЛ наша команда перемогла на «Дніпро-Арені» ковалівський «Колос» (2:1). Загалом у цих матчах Юрій Іванов показав 5 жовтих карток дніпрянам, а їх суперникам виніс 11 попереджень, а одного разу показав і червону картку.

FAVBET ЛІГА. 15 тур.
23 листопада. 17:00. «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція на телеканалі УНІАН
СК «Дніпро-1» – «Ворскла» (Полтава)
Головний суддя: Юрій Іванов (Маріуполь)
Судді на лінії: Володимир Коротін, Віталій Скобля (обидва з Києва)
Четвертий арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)
Спостерігач арбітражу: Віталій Годулян (Одеса)
Делегат УАФ: Анатолій Савчук (Луцьк)

Пресслужба СК «Дніпро-1»