У неділю, 3 листопада, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 13-го туру національної Прем’єр -ліги, в якому на «Дніпро-Арені» прийматимуть луганську «Зорю». Початок зустрічі о 14 годині. В прямому ефірі гру транслюватиме телеканал УНІАН.
«Зоря» — один з найстаріших клубів країни, заснований у 1923 році (виступав також під назвами «Металіст», «Дзержинець», «Трудові Резерви» і «Зоря-МАЛС»). Входить до трійки українських клубів, хто був чемпіоном СРСР (також київське «Динамо» і ФК «Дніпро») – це трапилося у 1972 році. Двічі луганчани виходили у фінал Кубка СРСР – у 1974 і 1975 роках. У вищій лізі чемпіонату України «Зоря» дебютувала ще у першому сезоні 1992 року, але у 90-ті та нульові команда не раз залишала елітний дивізіон. Починаючи з сезону 2006/07, команда незмінно виступає на рівні сильнішої ліги країни. Кращі досягнення – бронзові нагороди у сезоні 2016/17 і фінал національного Кубка в 2016 році. З 2014 року через війну на сході України команда перебазувалася до Запоріжжя. Не один сезон «Зоря» вже виступає у єврокубках. Двічі клуб грав на рівні групового раунду Ліги Європи.
Останні успіхи клубу пов’язані із іменем наставника Юрія Вернидуба, але у минуле міжсезоння команду очолив вихованець новомосковського футболу, колишній гравець ФК «Дніпро» і збірної України, чемпіон і володар Кубка Німеччини, перший фахівець, який керував клубом Бундесліги («Вердер») – Віктор Скрипник.
Відзначимо, що у складі луганчан чимало вихованців дніпровського футболу – Леван Арвеладзе, Владислав Кочергін, Богдан Лєднєв, Євген Чеберко – усі пройшли дніпровську Академію, а Тимофій Сухар взагалі раніше виступав за СК «Дніпро-1».
У минулому сезоні луганчани посіли 5 місце в УПЛ і почали виступи у єврокубках з другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи, де подолали два раунди, перегравши чорногорську «Будучность» (3:1,1:0) та ЦСКА з Софії (1:1,1:0), але за крок до групового раунду турніру луганчани поступилися барселонському «Еспаньолу» (1:3,2:2).
На цей час «Зоря» посідає 4 місце у турнірній таблиці (6 перемог, 4 нічиї, 2 поразки, різниця м’ячів 23-11). Матч першого кола «Зоря» – «Дніпро-1» закінчився у нічию 1:1 (Кочергін, 70 – Когут, 45+3), а перед цим команди вперше зустрілися у спарингу, який також закінчився із нічийним рахунком 1:1.
Відзначимо, що у завтрашньому матчі через дискваліфікації не візьмуть участь одразу два гравці дніпрян – це захисник Олександр Сафронов і півзахисник Юрій Вакулко.
Судитиме зустріч харківський рефері Костянтин Труханов. На матчах за участю спортклубівців він працюватиме вперше.

FAVBET ЛІГА. 13 тур.
Пряма трансляція на телеканалі УНІАН.
3 листопада. 14.00. Дніпро. «Дніпро-Арена».
СК «Дніпро-1» – «Зоря» (Луганськ).
Головний суддя: Костянтин Труханов (Харків)
Судді на лінії: Олександр Войтюк (Запоріжжя), Олександр Корнійко (Миргород).
Четвертий арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу: Ігор Ярменчук (Київ)
Делегат УАФ: Володимир Фощий (Черкаси)

Пресслужба СК «Дніпро-1»