У суботу, 11 липня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 30-го туру УПЛ. У цій грі спортклубівці стануть номінальними господарями у протистоянні з ПФК «Львів». Зустріч відбудеться на тернопільському міському стадіоні і розпочнеться о 19.30. Нагадаємо, що через спалах коронавірусу матч першого кола другого етапу чемпіонату між цими командами проходив на «Дніпро-Арені», хоча там господарями вважалися львів’яни, і тепер клуби обмінялися ролями. В прямому ефірі гру транслюватиме телеканал УНІАН, а крім того зустріч можна буде переглянути на нашому сайті.

Професійний футбольний клуб «Львів» засновано у 2006 році. У 1992-2001 роках на вітчизняних футбольних теренах виступав ФК «Львів», але він юридично і статистично із сучасним ПФК «Львів» ніяк не пов’язаний. Від часу заснування у 2006 році і до січня 2019 року називався Футбольний клуб «Львів» або ФК «Львів». З січня 2019 року носить назву Професійний футбольний клуб «Львів» або ПФК «Львів». Назва ФК «Львів» залишилася за дитячо-юнацькою школою клубу.

Перший професійний період тривав з 2006 по 2012 рік: команда провела п’ять сезонів у Першій лізі та один сезон 2008-09 у Прем’єр-лізі. В цей час у складі команди грали лише громадяни України. В 2012 професійний клуб припинив існування через фінансові проблеми, і в 2012-16 роках «Львів» існував у вигляді футбольної школи, що мала свою команду у вищій лізі дитячо-юнацької футбольної ліги України.

Другий професійний період фактично почався в сезоні 2016/17, коли на базі випускників 1999 року народження було відновлено основну дорослу команду. Клуб заявився на чемпіонат України серед аматорів і брав участь у Кубку України серед аматорів. Наступного року команда офіційно отримала професійний статус і заявилася на Другу лігу. Влітку 2018 «Львів» став учасником Прем’єр-ліги, замінивши рівненський «Верес».

У минулому сезоні «Львів» посів 5 місце за підсумками першого етапу УПЛ і пробився до провідної шістки команд, яка на другому етапі розігрувала путівки у єврокубки. Проте там команда виступила невдало, набравши тільки 4 очки у 10 матчах, і у підсумку фінішувала на шостому місці (загалом 8 перемог, 10 нічиїх, 14 поразок, різниця м’ячів 25-40).

У поточному чемпіонаті FAVBET ЛІГИ «Львів» має 24 очки, посідаючи 11-те місце в турнірній таблиці (загалом — 5 перемог, 9 нічиїх, 15 поразок, м’ячі 22-47). Після рестарту сезону львів’янин провели шість матчів, і жодного з них не виграли (3 нічиї, 3 поразки), а після програшу у Маріуполі у команди змінився головний тренер: Єгіше Мелікяна змінив Георгій Цецадзе. Це вже четвертий наставник «левів» в сезоні – у перший частині чемпіонату командою керували Богдан Блавацький та Володимир Мазяр.

Цікаво, що у зимове міжсезоння дніпровський клуб підсилили одразу два гравці, які до цього в чемпіонаті України виступали за ФК «Львів» — це правофлангові Володимир Адамюк та Лукас Тейлор.

На першому етапі поточного чемпіонату СК «Дніпро-1» та ФК «Львів» обмінялися гостьовими перемогами. На «Дніпро-Арені» господарі поступилися 2:3 (Польовий, 56, Куліш, 67 — Ренан, 19, Пернамбуко, 51, Шина, 89, з пенальті), а у Львові спортклубівці взяли реванш 2:0 (Коркішко, 15, Когут, 61), а вже на другому етапі дніпряни здобули вольову перемогу 2:1 (Цуріков, 42, Хобленко,87 – Шина, 31). Також «Дніпро-1» та «Львів» два з половиною роки тому зустрічалися у чвертьфіналі Кубка України, в якому підопічні Дмитра Михайленка у гостях в додатковий час переграли суперника 2:1 і здобули свою першу путівку до півфіналу національного Кубка (голами за дніпрян відзначились Олександр Сніжко і Ярослав Поплавка).

Зустріч в полі судитиме Віктор Копієвський з Кропивницького, на рахунку якого 35 матчів на рівні УПЛ. Він одного разу вже працював на грі за участю спортклубівців, зафіксувавши у поточному сезоні нічию 1:1 у матчі в Чернігові з «Десною». Тоді він показав дніпрянам чотири жовті картки, а господарям тільки одну.

FAVBET ЛІГА. 30 тур.
Пряма трансляція — УНІАН
11 липня. 19:30. Тернопіль. Міський стадіон.
СК «Дніпро-1» – ПФК «Львів»
Головний суддя: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Судді на лінії: Сергій Марулін (Нова Каховка, Херсонська область), Олександр Дашко (Вишгород, Київська область).
Четвертий арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)
Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Київ)
Делегат УАФ \ Офіцер безпеки: Юрій Мармач (Полтава).

Пресслужба СК «Дніпро-1»