У відповідності до вимог атестації клубів Прем’єр-ліги СК «Дніпро-1» тепер має жіночу команду. Про її створення оголосили під час дівочого турніру з футзалу, де, зокрема брала участь і спортклубівська команда під орудою відомого тренера Олени Кудзієвої.

– Ми знайомі з Оленою Кудзієвою з тієї пори, коли вона очолювала «Злагоду». В неї є дніпровський дух. І коли постала необхідність створити жіночу команду, у її кандидатурі ми не сумнівалися, – сказав почесний президент СК «Дніпро-1» Юрій Береза.

Як і перед головною командою клубу, перед жінками стоятимуть амбіційні цілі – вихід до єврокубків. Зрозуміло, що це є справою не одного дня, тому команда розвиватиметься поступово. Зараз, за словами Юрія Берези, головне завдання – зібрати дівчат з нашого регіону та дати можливість реалізуватися: «Відкрити їм шлях до великого футболу спочатку через СК «Дніпро-1», а потім – й через національну збірну».

Сповнена бажання реалізувати ці плани і головний тренер.

– Ми дуже раді, що є нагода відродити традиції жіночого футболу у місті – в нас були команди вищої ліги як у футзалі, так і у великому футболі, – каже Олена Кудзієва. – У наших планах не лише розвиток дорослої команди, а й дитячих груп, які складатимуть резерв. Будемо комплектувати команду здебільшого власними гравцями. Для цього беремо участь у таких турнірах серед дівчат і трьома віковими групами заявилися на чемпіонат України.

Зазначимо, що Олена Кудзієва також очолює збірну України U-15. Поєднання цієї посади з клубними справами сприятиме роботі на перспективу.

Стосовно ж безпосередньо жіночої команди СК «Дніпро-1», то вона сповнена бажання розпочати вже найближчим часом підготовку до чемпіонату України. У ньому вона стартуватиме вже наступного сезону.