Завтра, у суботу, 14 березня футболісти СК «Дніпро-1» домашнім матчем проти ФК «Маріуполь» розпочнуть виступ на другому етапі сезону УПЛ. Гра відбудеться на «Дніпро-Арені» і розпочнеться о 17 годині. В прямому еіфір матч транслюватиме телеканал УНІАН.

УВАГА! ГРА ВІДБУДЕТЬСЯ БЕЗ ПРИСУТНОСТІ ГЛЯДАЧІВ, а для представників ЗМІ треба оформити додаткову акредитацію на матч!

ФК «Маріуполь» засновано у 1960 році. У різні часи команда мала назву «Авангард», «Азовсталь», «Локомотив», «Новатор». Протягом 1960-х років клуб виступав у класі «Б» та другій групи класу «А», а у наступні два десятиліття з перервами грав у Другій лізі СРСР.
Перші незалежні чемпіонати країни клуб провів у нижчих дивізіонах під назвою «Азовець», а після об’єднання з луганським «Динамо» змінив назву на «Металург» (3 квітня 1996 року) і за два роки, пройшовши Другу та Першу ліги, команда вийшла до елітного дивізіону чемпіонату країни. Найкращим сезоном в історії клубу є чемпіонат 2000/01, коли «Металург» посів четверте місце і вийшов до півфіналу Кубка України (у 2006 році клуб повторив цей результат в обох турнірах). 17 грудня 2002 року команда змінила назву на «Іллічівець». В період з 2007 по 2017 роки команда була серед аутсайдерів УПЛ і неодноразово вибувала до Першої ліги.
14 червня 2017 року клуб було перейменовано на ФК «Маріуполь» в рамках виконання Закону про декомунізацію. Після двох сезонів у Першій лізі клуб цього ж року повернувся у Прем’єр-лігу. Останні два сезони команда виступає під кермом колишнього гравця ФК «Дніпро» Олександра Бабіча, і двічі маріупольці здобували путівку до кваліфікації Ліги Європи, але там поступалися французькому «Бордо» і голландському «АЗ». В чемпіонаті 2018\19 команда посіла 4 місце (12 перемог, 7 нічиїх, 13 поразок, м’ячі 36-47).
Перший етап поточного чемпіонату країни СК «Дніпро-1» і ФК «Маріуполь» закінчили на сусідніх рядках турнірної таблиці – сьомому і восьмому місцях, при цьому азовці до останнього претендували на потрапляння до чільної шістки. Дніпряни і маріупольці мають однакову кількість очок, але у спортклубівців кращі показники в особистих зустрічах.
В офіційних матчах команди зустрічалися між собою двічі на рівні поточного чемпіонату, при цьому на «Дніпро-Арені» вони грали тільки тиждень тому. Кожного разу перемагали господарі – у Маріуполі азовцям перемогу приніс влучний удар Валерія Федорчука на 82-й хвилині, а у Дніпрі спортклубівці взяли більш ніж переконливий реванш з рахунком 3:0 (дубль оформив Олексій Чичиков на 68-й і 88-й хвилинах, а ще один гол чудовим ударом зі штрафного провів Сергій Булеца).
Крім того, команди минулої восени провели між собою спаринг у Придніпровську, у якому спортклубівці поступилися з рахунком 2:3 (Куліш, 35, з пенальті, Полегенько, 77, автогол — Шаповал, 12 автогол, Чурко, 66, Байдал, 86).

Через дискваліфікації у матчі 23-го туру не візьмуть участь одразу чотири гравці: з боку спортклубівці гру пропустить капітан команди Сергій Кравченко, а у маріупольців не гратиме тріо вилучених футболістів у минулій грі з дніпрянами – Данило Ігнатенко, Сергій Чоботенко і Сергій Яворський.

Судитиме матч рефері ФІФА, харків’янка Катерина Монзуль. Раніше вона одного разу працювали на грі спортклубівців — це було два тижні тому, коли Монзуль зафіксувала домашню перемогу «Дніпра-1» над столичним «Динамо» з рахунком 3:1. У тій грі вона вилучила по одному гравцю з кожної команди після перегляду відеосистеми, а крім того призначила пенальті у ворота спортклубівців, при цьому також після застосування VARу.

УПЛ. 23 тур. Пряма трансляція – УНІАН
14 березня. 17:00. «Дніпро-Арена». БЕЗ ГЛЯДАЧІВ
СК «Дніпро-1» — ФК «Маріуполь»
Головний суддя: Катерина Монзуль (Харків)
Судді на лінії: Олександра Ардашева (Київ), Марина Стрілецька (Суми)
Четвертий арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: Леонід Ярмолинський (Київська область)
Арбітр ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Володимир Володін (Херсон)
Спостерігач ВВА: Віктор Дердо (Чорноморськ)
Директор матчу: Микола Кузнецов (Хмельницький)

Пресслужба СК «Дніпро-1»