У неділю, 15 грудня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть свій заключний матч у 2019 році. В рамках 18 туру УПЛ підопічні Дмитра Михайленка на «Дніпро-Арені» прийматимуть ФК «Олександрію». Початок гри о 17 годині. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал УНІАН.
ФК «Олександрія» заснована у 1990 році, і до 2002 року команда виступала під назвою «Поліграфтехніка». У 2002 та 2003 роках грала у Вищій лізі чемпіонату країни, двічі поспіль займаючи 13 місце. Через фінансову скруту у 2003 році команда була змушена на рік призупинити своє членство у ПФЛ. Вже під новою назвою ПФК «Олександрія» у сезоні 2004/2005 років клуб розпочав свій новий похід до вершин національної першості. В сезоні 2011/12 «Олександрія» грала в УПЛ, але невдало, і, посівши останнє місце, знову вибула до Першої ліги. Повернення відбулося за три роки, і ось вже чотири сезони команда виступає в УПЛ, займаючи місця не нижче сьомого, а у минулому сезоні клуб вперше в історії став призером чемпіонату країни, завоювавши бронзу. Таким чином, «Олександрія» в сезоні 2019/20 отримала право виступати у груповому раунді Ліги Європи, де перед грою на «Дніпро-Арені» вона проводила заключний тур у гостях проти бельгійського «Генту» (також суперниками українців були «Вольфсбург» і «Сент-Етьєн»). У цьому турнірі «Олександрія» набрала три очки, двічі зігравши унічию з «Сент-Етьєном», а також нічийний результат був зафіксований у домашній грі з «Гентом».
У поточному чемпіонаті країни «Олександрія» впевнено входить до першої шістки команд (9 перемог, 3 нічиї, п’ять поразок, різниця м’ячів 21-15), займаючи п’яте місце, при цьому відставання від трійки лідерів у олександрійців незначне.
Впродовж останніх кількох місяців ця зустріч вже стане четвертою між дніпрянам і «Олександрією». Дві перші проходили на олександрійському стадіоні «Ніка»: спочатку був контрольний матч, в якому господарі перемогли 2:1 (Шастал,48, Задерака,55 – Коркішко, 64, з пенальті), а 14 вересня клуби провели перший офіційний матч на рівні Прем’єр–ліги і там знову успіх був на боці господарі, які перемогли 2:0 (Довгий,54, Сітало,77). А за місяць, 13 жовтня, команди вже вперше зустрілися на «Дніпро-Арені», і знову спочатку у контрольному матчі, і тепер вже перемога була за дніпрянам 2:1 (Булеца,26,50 – Безбородько,12).
В складі дніпрян є лише один гравець, який раніше виступав за «Олександрію» – це форвард Станіслав Куліш, який за два роки в складі зелено-жовтих 46 офіційних матчів і забив 7 м’ячів, у тому числі і в Лізі Європи.
Відзначимо, що у складах команд у завтрашньому матчі через дискваліфікації не візьмуть участь по одному гравцю: у дніпрян – Дмитро Коркішко, а у «Олександрії» добре відомий дніпровським уболівальникам захисник – Павло Пашаєв.
Судитиме матч бригада арбітрів на чолі з 40-річним рефері ФІФА Миколою Балакіним з Київської області. Для нього матч за участю спортклубівців стане першим.

FAVBET ЛІГА. 18 тур.
Трансляція – телеканал УНІАН.
15 грудня. 17.00. «Дніпро-Арена».
СК «Дніпро-1» – ФК «Олександрія»
Головний суддя: Микола Балакін (Київська область)
Судді на лінії: Віталій Сухін, Олександр Павлінов (обидва з Одеси)
Четвертий арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Спостерігач арбітражу: Михайло Овчар (Калуш)
Делегат УАФ: Юрій Мармач (Полтава)

Пресслужба СК «Дніпро-1»