У неділю, 14 лютого, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть свій перший офіційний матч у 2021 році. В рамках 14-го туру УПЛ спортклубівці на «Дніпро-Арені» прийматимуть петровський «Інгулець». Початок зустрічі о 17 годині. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал УНІАН. Також зустріч можна буде подивитися у посиланні на нашому сайті.

Футбольний клуб «Інгулець» — професійний футбольний клуб, який представляє смт Петрове Кіровоградської області. Клуб заснований у 2013 року. З сезону 2016/17 виступав у Першій лізі Чемпіонату України. До лютого 2015 року мав назву «Агрофірма П’ятихатська» і базувався в смт Володимирівка Петрівського району. У 2019 році «Інгулець» став першим клубом в історії українського футболу, який вийшов у фінал Кубка України з другого за силою дивізіону.

У минулому сезоні «Інгулець» посів третє місце у турнірній таблиці Першої ліги (17 перемог, 9 нічиїх, 4 поразки, м’ячі 47-22), здобувши путівку в елітний дивізіон. Наставника команди Сергія Лавриненка було визнано кращим тренером Першої ліги сезону 2019\20, форварда петровців Ніку Січінаву (17 голів у чемпіонаті) обрали кращим гравцем сезону в дивізіоні.

У поточному чемпіонаті УПЛ «Інгулець» посідає 10 місце (1 перемога, 8 нічиїх, 4 поразки за різниці м’ячів 13-20). Дніпрян петровці випереджають на три очки і на чотири сходинки турнірної таблиці. У першому колі команди зіграли унічию 1:1 на «Дніпро-Арені», хоча номінальними господарями поля були футболісти «Інгульця». У цьому матчі на гол Андрія Цурікова (33 хвилина) петровці відповіли результативним ударом Дениса Балана (42 хвилина). Відзначимо, що Балан не візьме участь у завтрашньому матчі через дискваліфікацію.

Взагалі, дніпряни вже неодноразово зустрічалися з «Інгульцем», як у контрольних поєдинках, так і на офіційному рівні. У Першій лізі сезону 2018\19 років спортклубівці спочатку здобули гостьову вольову перемогу 2:1 (Піднебенной, 9 – Куліш, 69, Чичиков, 85), а у другому колі у справжньому триллері зійшлися на «Дніпро-Арені» — 3:3 (Чичиков, 50, Когут, 85, Яворський, 90+2 – Січінава, 25, Писко, 48, Мішуренко, 56). Також у минулому сезоні команди зустрілися в Петровому в рамках 1\8 фіналу Кубка України, і в цьому поєдинку перемогу відсвяткували господарі – 2:1 (Акименко,23,66 з пенальті – Куліш,41).

В міжсезоння «Інгулець» показав такі результати у спарингах: «Раднічкі» (Сербія) – 1:2 (Плохотнюк), «Македонія» (Північна Македонія) – 2:0 (Плохотнюк, Козак), «Арда» (Болгарія) – 2:1 (автогол, Васін), ЦСКА (Болгарія) -1:0 (Щедрий), «Арись» (Казахстан) – 2:0 (Мкомола, гравець на перегляді), «Відзев» (Польща) – 3:1 (Плохотнюк, Мкомола, Семенко).

Узимку в складі команди відбулися мінімальні зміни. «Інгулець» поповнили досвідчений Денис Васін («Ворскла» Полтава) і Сулейман Сейтхалієв («Зірка» Кропивницький), якому в день матча з СК «Дніпро-1» виповниться 19 років. Натомість команду залишили Дмитро Фатеев, Рудольф Благогі і Богдан Литвяк.

Головним арбітром зустрічі призначено рефері ФІФА Сергія Бойка з Київської області. Він вже чотири рази обслуговував матчі за участю спортклубівців і у них дніпряни здобули одну перемогу у минулому Кубку України («Агробізнес» — «Дніпро-1» 1:3) и тричі поступилися на рівні УПЛ ( у минулому чемпіонаті «Маріуполь» — «Дніпро-1» — 1:0 і «Шахтар» — «Дніпро-1» — 4:1 і у поточній першості — «Рух» — «Дніпро-1»  — 4:1). У цих іграх Сергій Бойко показав 9 жовтих карток спортклубівцям, 7 – їх суперникам і призначив один пенальті на користь дніпрян, який було реалізовано.

УПЛ 2020\21. 14 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
14 лютого. 17:00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
СК «Дніпро-1» — «Інгулець» (Петрово)
Головний суддя: Сергій Бойко (Київська область)
Судді на лінії: Руслан Єрмоленко і Денис Марченко (обидва з Чернігова)
Четвертий арбітр: Олександр Омельченко (Слов’янськ)
Спостерігач арбітражу: Ігор Ярменчук (Київі)
Арбітр ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Віктор Матяш (Донецька область)
Спостерігач ВВА: Леонід Ярмолинський (Київська область)
Директор матчу: Ярослав Дерев’янко (Дніпро)

Пресслужба СК «Дніпро-1»