Прибувши на світанку до розташування «Дніпра-1» на зборі, вже за декілька годин хорватський новачок Маріо Чуже вийшов на перше тренування. Представляючи його команді, головний тренер Ігор Йовічевіч відзначив характер гравця – назвав його «когутським та дубінчакським». А нові партнери миттєво провели посвяту «коридором». Знайомство вийшло дуже позитивним та емоційним, тож пропонуємо побільше дізнатися про Маріо Чуже і вам.

– Маріо, ти лише вночі прибув до Туреччини, а вранці вже вийшов на тренування. Як почуваєшся та які перші враження від нової команди?

– Я дуже вражений тим, як добре мене зустріли хлопці на першому тренуванні! Почуваюсь так, ніби знаходжусь тут вже декілька років. Відчув рівень команди і, упевнений, що все складеться тут добре.

– Як тобі церемонія посвяти? Розбудила після нетривалого сну?

– (сміється) Точно, це мене добре розворушило, адже прибув до готелю після перельоту близько четвертої ранку. Це ознака хорошого настрою команди і того, що мене добре прийняли.

– Зрозуміло, що головним чинником твоєї згоди на перехід була особистість головного тренера. Що тебе цікавило? Що дізнавався про клуб, місто, країну?

– Так, тренера я добре знаю. Ми працювали разом декілька років у «Динамо». Можливо, якщо б не він, все б склалося по-іншому. Звичайно, я цікавився поточним станом справ у клубі, рівнем команди, бачив деякий аналіз, який мені надіслав тренер. Бачу, що команда має хороший фундамент, і тут є всі умови для прогресу.

– Які цілі ставиш перед собою і перед командою на найближчі декілька місяців, що перебуватимеш тут?

– Маю на меті прогресувати та набути ігрового тонусу, адже останнім часом мав мало ігрової практики через дуже велику конкуренцію в основному складі «Динамо». Сподіваюсь, що працею та зусиллями зможу допомогти команді у непростий час. Побачене дозволяє казати, що є всі передумови для повернення ситуації на краще. Тож, хочу прогресувати разом з командою та особисто і досягти мети у Кубку України.

– Ти сказав про велику конкуренцію у «Динамо» (Загреб). В чому полягає секрет цього клубу, який постійно має багато талановитих молодих футболістів, попри продаж кожний рік декількох гравців?

– Немає якоїсь формули. Можливо, значну роль відіграє кваліфікація тренерів, які мають методику роботи та вдосконалюють її через стажування. Плюс талановита нація, в якій кожне покоління має гравців, які завдяки прогресу тренерів самі зростають та доходять до першої команди. А там вже їх відшліфовують до діамантів та продають за великі гроші.

– Представляючи тебе команді, тренер відзначив бійцівський характер, назвавши його «когутським та дубінчакським». Що сам ще можеш про себе сказати? Як представиш себе вболівальникам?

– Можу закрити більшість позицій в атакуючій ланці, маю витривалість. Швидкими рухами з м’ячем, думкою та голами можу допомогти команді.