FAVBET ЛІГА. 7 тур.
14 вересня. 14.00. Олександрія. «Ніка».
Пряма трансляція – телеканал Футбол-2
ФК «Олександрія» — СК «Дніпро-1» 2:0 (0:0)
Головний суддя: Андрій Коваленко (Полтава)
Судді на лінії: Максим Чос (Київ), Олександр Дашко (Вишгород)
Четвертий арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Суддівський наглядач: Ігор Хіблін (Хмельницький)
Делегат УАФ: Віктор Маслов (Дніпро)
«Олександрія»: 79. Паньків (кап), 8. Довгій (6. Ковалець, 64), 9. Безбородько (18. Сітало, 46), 10. Третьяков, 11. Мірошниченко, 13. Бухал, 17. Лучкевич, 23. Шастал (94. Задерака,75) 27. Гречишкін, 44. Банада, 90. Дубра.
Запасні: 31. Білик, 15.Запорожець, 20. Пашаєв, 26. Шендрік.
Головний тренер: Володимир Шаран
«Дніпро-1»: 33.Юрчук, 11.Шаповал, 15.Логінов, 30.Гуйе (10.Булеца,71), 71.Лопирьонок, 4. Кравченко (кап), 69. Вакулко, 7.Коркішко (18.Сніжко, 46), 29.Назаренко, 77.Чичиков, 9.Куліш (89. Супряга.67).
Запасні: 31. Кліщук, 8.Польовий, 3.Сафронов, 44.Батагов.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
Попередження: Третьяков (42), Гречишкін (71), Булеца (74).
Голи: Довгий (54), Сітало (77)

В стартовому складі дніпрян, у порівнянні з переможною грою проти «Колосу», відбулися чималі зміни: повернулися до стартового складу Кравченко і Гуйе, які відбули дискваліфікацію, а також Лопирьонок, що повністю відновився після пошкодження. Крім того, в запас потрапив і Супряга, який пропустив кілька матчів через травму.
Початок матчу був за господарями. В стартові хвилини олександрійці діяли активніше і кілька разів потурбували володіння Юрчука, але захист дніпрян діяв впевнено, а воротарю гостей, за великим рахунком, тільки один раз довелося похвилюватися, коли довелося витягнути з під поперечини навіс-удар Гречишкіна від бокової лінії. Спортклубівці вперше потурбували Паньківа на 11-й хвилині, коли після подачі зі штрафного Кравченка Логінов ледь не спрямував м’яч у сітку, але трохи не дотягнувся до сфери. Проте, то був лише епізод. Господарі продовжували тиск, а їх атаки ставали все більш гострішими. Ближче до середини першого тайму запам’ятався момент, коли Юрчук зреагував на удар коліном Дубри з близької відстані, а ще за кілька хвилин міг забивати Довгий, але його удар головою був неточний. Зовсім спекотно біля воріт дніпрян було на 27-й хвилині, коли Шастал завдавав удар головою, і Юрчук у красивому стрибку перевів м’яч у стійку, а намагання добити сферу у сітку Безбородька було вже з офсайду. Непросто було голкіперу дніпрян зреагувати і на гострій простріл-удар Банади з правого флангу, коли Юрчуку довелося відбивати м’яч з ближньої дев’ятки на кутовий, після розіграшу якого Дубра виграв боротьбу на другому поверсі і пробив поруч із стійкою. Ближче до перерви гості зуміли відвести гру від власних воріт, і у підсумку перший тайм закінчився нульовою нічиєю.
Другий тайм знову почався з потужних атак олександрійців. Невдовзі після перерви Юрчук зреагував на удар з близької відстані Бухала, а ще за кілька хвилин то же Бухал пробив у поперечину після навісу з кутового. В решті-решт напруга в штрафному майданчику гостей далася взнаки, і Лопирьонок помилився при зупинці м’ячу, просто залишивши його Довгому, якому залишалося розстріляти ворота Юрчука.
Пропущений м’яч змусив активізуватися дніпрян і перевести гру на чужу половину поля. Нарешті стався і перший удар по воротах господарів (60 хвилина), але постріл Кравченка здалеку був лише розминкою для Паньківа. А от вже наступна атака гостей закінчилася падінням у штрафному майданчику «Олександрії» Куліша, проте арбітр порушення правил в епізоді не побачив. Дніпряни намагалися більше атакувати, але разом із цим пропускали гострі контр випади суперника, і якщо з міцним ударом Банади на 76-й хвилині Юрчук зумів впоратися, то врятувати команду після пострілу під поперечину Сітало з близької відстані голкіпер дніпрян не зумів. До завершення зустрічі намагалися провести бодай гол престижу, але окрім ударів з-за меж штрафного майданчику (зі стандарту Кравченка і Булеци з гри) так нічого більш серйозного запропонувати супернику і не зуміли. У підсумку дніпряни поступилися у гостях бронзовому призеру минулого чемпіонату.

Пресслужба СК «Дніпро-1»