Сьогодні на базі у Придніпровську, у присутності вболівальників та ЗМІ, відбулась урочиста презентація новачків СК «Дніпро-1», які поповнили склад команди у минуле зимове міжсезоння. Нагадаємо, що це шестеро футболістів: захисники Олександр Сваток, Володимир Адамюк і Андрій Цуріков, гравці середньої лінії Франсіско Ді Франко і Лукас Тейлор, а також форвард Олексій Хобленко. Крім того, поповнився і тренерський штаб дніпрян – спільноті був представлений італійський фахівець Луїджі Ночентіні. Усіх новачків представив почесний президент клубу Юрій Береза.

– Нашому клубу вже три роки. Я не буду нагадувати увесь перебіг подій за цей час, але на сьогодні клуб існує, бере участь у Прем’єр-лізі. Ми пройшли надскладний шлях. І зараз, у першу чергу, я хочу подякувати усім тим, хто вірив в нас – ми існуємо завдяки вам. Хочу вклонитися усім вболівальникам, усім футболістам, що брали участь у другій та першій лігах. Дякую! Ми розуміємо, що є молодим клубом, але маємо великі амбіції. І ось, наприклад, поруч зі мною сидить, упевнений, майбутній тренер зі світовим ім’ям. Зараз воно, можливо, звучить неголосно, але ця людина дасть нам можливість додавати у кожній грі тактично. Коли я анонсував підписання з ним контракту, мав на увазі цю справу. Стратегічно у нас в клубі цілі є, а деякі моменти з тактикою закриватиме Луїджі. Італійські тренери представлені на світовій арені, тому представляю нового члена нашої команди.

Зазначу ще один момент. Ніхто не знімає з команди завдання потрапити до зони єврокубків. Інша справа, чи маємо ми брати там участь, але команда має завдання потрапити за підсумками сезону до зони єврокубків. Це для мене чітко зрозуміло.

Сам Луіджі Ночентіні, відповідаючи на запитання журналіста, так прокоментував свій прихід до дніпровського клубу:

– Це дуже хороший клуб, який бажає прогресувати . Я намагаюся пізнати різні футбольні країни, і перебувати тут є великим задоволенням. Хочу допомогти команді фінішувати на хорошій позиції у чемпіонаті. Переконаний, що хороша робота принесе хороший результат.

– Питання до Юрія Берези. З початку існування клубу ви казали, що він складатиметься з українців, вихованців дніпровського футболу. Зараз ми бачимо іноземців. Не кажу що це погано, але хочу запитати, який зараз вектор розвитку клубу?

– Чужому навчайтесь і свого не цурайтесь. Новачки дадуть змогу конкурувати та підтягнути наші провальні позиції. До речі, іноді іноземці дешевші за українців. Вам говорити про Коноплянку або Зозулю? Це мої друзі, але ми досить небагатий клуб. Наша ціль – єврокубки. І хлопці, які сидять по обидва боки від мене, дадуть можливість кістяку команди прогресувати. У мене є мрія – гімн Ліги чемпіонів у Дніпрі. Це ніхто не знімав! І один з найважливіших моментів це те, що великий футбол є у Дніпрі.

Звертаючись до новачків, хочу сказати, що у нас великі завдання. У мене та вболівальників великі сподівання на вас. “Дніпро-1” – це віддача усіх сил на полі до останньої секунди. Ще з другої ліги у кожній грі ми б’ємося до останньої секунди. Немає значення, який рахунок – ми граємо до останньої секунди. Це – наш девіз.

А після коментарів учасники заходу перейшли до врочистої церемонії вручення  іменних футболок новачкам.

Пресслужба СК «Дніпро-1»