Капітан СК «Дніпро-1» Сергій Логінов:

– Матч Нідерланди-Україна видався більше емоційним. Була така драматична гра і наша команда практично його витягла, хоча потім і пропустила прикрий, і, як кажуть, необов’язковий гол. При цьому я вважаю, що у збірної України великі шанси вийти з групи. Матч проти македонців фактично стане ключовим. Якщо наша команда його виграє, то є усі шанси вийти в плей-оф.

Якщо казати загалом по Євро, то сподобався матч Франція-Німеччина. Мій прогноз, що саме у цій групі виступає майбутній чемпіон Європи – це або Франція, або Німеччина, або Португалія.  Хоча є ще сильні команди, як Італія і тіж Нідерланди, але все ж таки у першу чергу підкреслю силу трійки збірних з тієї групи.

Голкіпер СК «Дніпро-1» Валерій Юрчук

– В грі Нідерланди-Україна після другого голу у наші ворота було досить сумно, але хлопці зуміли підняти голову, знайти сили і відігратися. Так, в кінці пропустили гол, але попереду ще два матчі, які все і покажуть. Дай Бог, збірна України вийде з групи. По матчу з македонцями хочу сказати, що обидва суперники у першому турі грали проти різних за класом опонентів, але обом командам у цих поєдинках дещо не пощастило. То ж усе у цьому двобію буде вирішуватися на футбольному полі.

В цілому поточний Євро залишає змішані відчуття. Деякі збірні зовсім не так грають, як від них чекав. Наприклад, у відборі дуже добре виглядала Туреччина, але тут щось дуже погано грає. Щодо фаворитів, то не буду їх називати. У першому турі запам’яталася зустріч Франція-Німеччина і хоча моментів було небагато, але за змістом гра вийшла хорошою.

Тренер-селекціонер СК «Дніпро-1» Андрій Полунін

– Перша гра збірної України звичайно вийшла дуже емоційною, адже багато хлопців нашої команди вперше грали на такому турнірі. І одразу ж видно, що досвідчений Ярмоленко, не дивлячись на відсутність постійної ігрової практики, був лідером на футбольному полі. За рахунку 0:2 саме він проявив лідерські якості, тягнув команду за собою, і хлопці відновили рівновагу. Пропускали ми за рахунок індивідуальних помилок футболістів, але на подальше є хороші надії, адже попереду у нас суперники такі, яких ми повинні обігравати, або, як мінімум брати необхідну кількість очок, щоб вийти з групи. На мій погляд група у нас прохідна, і наша команда у матчі з Нідерландами довела, що може грати, створювати моменти і доводити справу до кінця.

Звісно, що ключовою грою стане протистояння з македонцями. Переможець матчу отримає реальні шанси на вихід з групи, а осічка у цьому матчі, навіть нічия, вже дуже знизить ці шанси для кожної команди.  Так що на цю гру треба буде максимально налаштуватися. Можливо будуть деякі зміни у складі, тому що Зубков отримав травму, Марлос не кращу гру провів, а Шапаренко вдало вийшов, а крім того можна використати Довбика, Соболя, хоча, звичайно, тактику буде обирати тренерський штаб. Головне буде обрати правильний план на гру, який дасть позитивний результат.

В цілому на чемпіонаті команди у першому турі грають досить обережно, ніхто не ризикує, тому наш матч з Нідерландами вийшов найбільш яскравим за кількістю гольових моментів, а от, наприклад, у матчі Англія-Хорватія команди дуже боялися помилитися, намагаючись зберегти власні ворота у недоторканності, а там якось забити гол і грати по результату. Сподіваюся, що вже у другому і третьому турах групових раундів гра піде більш яскрава, з моментами, адже командам вже треба буде досягати результату в атаці і діяти у більш відкрити футбол.

Пресслужба СК «Дніпро-1»