Контрольний матч.

20 січня. 13.00. НТБ «Дніпро». Манеж.

СК «Дніпро-1» – U-21 – «Кривбас» (Кривий Ріг) 0:1 (0:1,0:0,0:0)

«Дніпро-1»: (1 тайм) Макаровський, Стельмащук, Файдор, Лопирьонок, Нижник, Кравченко, Беляєв, Кобельчук, Лебедєв, Шинкаренко, Гора. (2 тайм):  Макаровський (Хома,45), Сидоренко, Бацман, Жінчин, Кононов, Кіреєв,  Копил, Бутіч, Волинець, Ховайко, Гора (Митченко,45). (3 тайм) Хома, Тарадуда, Хижняк, Нижник, Сорока, Матвеєв, Віговський, Тяпкін, Шинкаренко, Лебедєв, Митченко.

Гол: Карноза (9).

Свій перший спаринг (гра проходила за дещо хокейними правилами – три тайми по 30 хвилин) у поточному зимовому міжсезонні молодіжний склад СК «Дніпро-1» проводив проти одного з лідерів Другої ліги групи «Б» криворізького «Кривбасу», який у міжсезоння значно підсилив свій склад, серед яких і колишній спортклубівець центральний півзахисник Артур Карноза. Саме він і відкрив рахунок у грі, влучно замкнувши передачу від лицевої лінії, хоча, зазначимо, що тут йому допоміг рикошет від захисника дніпрян, що певною мірою дезорієнтувало Макаровського.

Дніпровська молодь, якої допомагали досвідчені Сергій Кравченко і Максим Лопирьонок, непогано тримала м’яч, намагаючись розтягнути захист гостей, але тривалий час справа до небезпечних моментів не доходила. У першому тайму запам’ятався непоганий простріл Лебедєва, з яким не без труднощів впорався Льопка, а також небезпечний штрафний (заробив Гора) у виконанні Кравченка, коли знову таки бездоганно зіграв голкіпер Кривбасу, потягнувши постріл з під поперечини, щоправда, арбітр там ще і зафіксував порушення з боку господарів. У свою чергу надійно зіграв і Макаровський, коли Карноза зі штрафного поцілив у нижній кут.

На другу 30-хвилинку тренерський штаб дніпрян виставив практично повністю оновлений склад, при цьому схема гри не змінилася: 4-1-4-1 – залишились тільки Макаровський і Гора, яких після 45 хвилин гри замінили Хома і Митченко. Сильно оновили склад в середині другого тайму і гості. У цей час на полі точилася цілком рівна гра (роботи у воротарів практично не було), з великою кількістю єдиноборств, і приємно, що у цьому компоненті гри спортклубівці ні у чому не поступалися значно більш досвідченим суперникам.

На третій тайм у дніпрян знову вийшов повністю оновлений склад, у тому числі і кілька гравців, що виступали у першій третині матчу. Серед них і один потенційний новачок – Артем Нижник (народився 05.08.2003, вихованець ДЮСШ «Щасливе»), який в першому таймі діяв на лівому фланзі захисту, а у третьому на позиції центрального оборонця.

Тепер вже гра пішла на зустрічних курсах. На самому початку заключного тайму міг відновити рівновагу Митченко, який увірвався в штрафний майданчик, але влучний удар йому завадив завдати захисник, який встиг таки підставити ногу, і м’яч пішов на кутовий.  На це гості відповіли класичною атакою віялом, яку завершили ударом у ближній кут – надійно зіграв Хома. Тепер вже атакую спортклубівці, і Тяпкін цілить над поперечиною з лінії карного майданчику, а ще за кілька хвилин Митченко обіграв захисника і увійшовши в штрафний майданчик пробив у дальній кут, але цього разу форварду бракувало влучності. Не дійшла до партнера і гостра передача з лівого флангу від Віговського. За цей час гості мали один момент після подачі кутового, але удар з близької відстані прийшовся точно у руки голкіперу. Незадовго до фінального свистку ще два моменти зрівняти рахунок було у Тяпкіна, але м’яч після його ударів йшов поруч із дальньою стійкою і над поперечиною. Отже, молодіжка мінімально поступається у першому контрольному матчі міжсезоння.

Пресслужба СК «Дніпро-1»