FAVBET ЛІГА. 30 тур.
Пряма трансляція — УНІАН
11 липня. 19:30. Тернопіль. Міський стадіон.
СК «Дніпро-1» – ПФК «Львів» 3:2 (1:2)
Головний суддя: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Судді на лінії: Сергій Марулін (Нова Каховка, Херсонська область), Олександр Дашко (Вишгород, Київська область).
Четвертий арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)
Спостерігач арбітражу: Сергій Дзюба (Київ)
Делегат УАФ \ Офіцер безпеки: Юрій Мармач (Полтава).
«Дніпро-1»: 31. Кліщук, 77. Чичиков, 71. Лопирьонок (39.Сваток,46), 15.Логінов, 19. Цуріков, 4. Кравченко (кап), 69. Вакулко (25.Когут, 57), 20. Ді Франко (10.Булеца, 57) 7. Коркішко (29. Назаренко, 57), 89. Супряга, 9. Хобленко (8.Польовий,90+2)
Запасні: 33. Юрчук, 44. Батагов,18. Сніжко.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
«Львів»: 23. Сарнавський, 33. Борзенко (кап), 35. Кравчук (90.Люлька,71), 22. Братков, 95. Бопесу, 9. Тататарков, 96. Сабіно, 93. Богунов (25.Недоля,90), 7. Шина, 14. Яковеллі (77.Феліпе,71), 19.Ренан (20.Клименчук,61).
Запасні: 94. Пеньков, 17. Ходаковський, 21. Гончар, 5. Приймак, 30.  Жонатан.
Головний тренер: Георгій Цецадзе
Голи: Ренан (6,19), Супряга (25, 83), Хобленко (86).
Попередження: Ді Франко (32), Сабіно (36), Лопирьонок (39), Кравчук (54).

Вилучення: Сабіно (56, друга жовта картка).

У порівнянні з минулим переможним поєдинком проти «Олімпіка» в стартовому складі дніпрян спочатку було заплановано дві зміни: в центрі захисту вийшов Лопирьонок, а в середині поля капітан команди Кравченко, у той час, як Сваток та Когут опинилися тепер в запасі. А вже на розминці пошкодження отримав Адамюк, і місце правого захисника з перших хвилин зайняв Чичиков.

Номінальні господарі спробували одразу захопити ініціативу, і вже на 2-й хвилині Хобленко втік від захисників, але з прострілом форварда суперники таки впорались, відбивши м’яч на кутовий, після подачі якого Логінов завдав перший удар в матчі, проте вище воріт. Дніпряни продовжили активні дії на чужій половині поля, але пропустили контратаку суперника, і Ренан чітко реалізував вихід сам на сам з Кліщуком, перервавши триматчеву суху серію голкіпера спортклубівців. Ще за кілька хвилин вже Яковеллі намагався втекти від Логінова, і пробив у дальній кут метрів з 15-ти – Кліщук зреагував на цей удар. Далі «леви» продовжили діяти більш гостріше, але довести до ударів власні атаки їм не вдавалося. Однак на 19-й хвилині чергова атака «гостей» закінчилася ще одним голом Ренара, якому вільно дали прийняти м’яч в середині штрафного майданчику після прострілу Татаркова, і не завадили пробити під поперечину.

До честі дніпрян, вони досить швидко зуміли зібратися і невдовзі Супряга скорочує розрив у рахунку, завершивши комбінацію за участю Коркішка і Ді Франко. Одразу ж автор асисту Ді Франко сам міг забити, але Сарнавський зреагував на удар аргентинця, який замикав простріл Хобленка. Ще більш переконливо зіграв воротар львів’ян, коли Коркішко бив метрів з десяти, замикаючи простріл все того ж Хобленка. А на 37-й хвилині Хобленку не вистачило лічених сантиметрів, щоб встигнути до м’яча, і вийти сам на сам із голкіпером.

Тим часом, гра почала ставати все більш жорсткою та грубою, через що свисток арбітра почав лунати по кілька разів на хвилину. Тому не дивно, що перед перервою команди не зуміли якось потурбувати володіння один одного.

Жорстка гра продовжилася і на початку другого тайму, але рефері досить ліберально ставився до фолів Яковеллі і Цурікова, а коли Супряга міг втіки сам на сам із голкіпером, то арбітр обмежився тільки жовтою карткою Кравчуку, не побачивши в епізоді фолу останньої надії. Та все ж таки ще дві хвилини «леви» залишились у меншості після відвертого фолу Сабіно на Ді Франко. Одразу після цього тренерський штаб дніпрян проводить потрійну заміну, змінюючи трьох гравців середньої лінії.

Зрозуміло, що маючи чисельну перевагу спортклубівці одразу притисли суперника до його штрафного майданчику, поступово починаючи розхитувати захист опонентів. У продовж кількох хвилин у штрафний майданчик «левів» вривався Хобленко, але якщо перші два його удари суперники заблокували, то у третьому випадку, після довгої передачі Кравченка, Олексій пробив поруч із стійкою. Почав пристрілку з дальньої дистанції і свіжий Булеца, але переграти Сарнавського далеко не просто. А при навісах нерідко боротьбу у чужому штрафному майданчику вигравав Когут, проте його ударам головою бракувало влучності. На 78-й хвилині після навісу Цурікова м’яч влучив у поперечину, а добивання Когута було неточним. А у наступній атаці Назаренко, знаходячись у кількох метрах від воріт суперника, завдавав два удари поспіль, але так і не зумів переграти Сарнавського. На 81-й хвилині виник дуже спірний епізод, коли Сваток таки змусив суперників діставати м’яч з сітки, але лайнсмен зафіксував офсайд, а система VAR на цій грі не працює…

Та все ж таки дніпряни зуміли дотиснути суперника. Чергова атака спортклубівців закінчилася ударом Назаренка, який з лінії воріт відбив Люлька, але Супряга опинився у потрібному місці і додав м’яч у сітку -2:2! Дніпряни кидаються дотискати суперника і після удару Цурікова м’яч опиняється у Хобленка, і форвард спортклубівців виводить «господарів» вперед -3:2!!! У час що залишився дніпряни впевнено контролювали ситуацію на полі і у підсумку довели справу до супервольової перемоги!

Пресслужба СК «Дніпро-1»

Фото –  пресслужба ПФК «Львів»