Вранці у п’ятницю «Дніпро-1» розпочав тренувальну програму на зборі у Туреччині. Заняттю передувала мотиваційна промова головного тренера Ігоря Йовічевіча, який закликав гравців бути відповідальними, самовідданими та впевненими у собі. Він зазначив, що налаштовуватися треба на 16 весняних матчів, натякаючи на кількість ігор не лише у чемпіонаті, а й у Кубку України.

Також Йовічевіч представив новачка – Заурі Махарадзе, який став футболістом «Дніпра-1» напередодні. Нові партнери не обмежилися оплесками, а добряче приклалися до голкіпера у традиційному коридорі.

Перше тренування на зборі мало на меті ретельно підготувати м’язи футболістів до подальшої роботи. Це важливо для входження у тонус та профілактики травм після тривалої подорожі. Заняття складалося з комплексу вправ від тренера з фізпідготовки Євгена Баришнікова та серій квадратів, під час яких воротарі пішли працювати до Валерія Городова.

– Тренування було для активації після вчорашньої нелегкої подорожі, тому ми, можна сказати, збадьорилися, – сказав після заняття захисник Сергій Логінов. – А ввечері будуть вже ігрові серії, спрямовані на тактику.

До речі, для Сергія Логінова цей збір розпочався нетривіально. Він був обраний новим капітаном команди. Двома віце-капітанами стали Ігор Когут та Дуглас.

– Зараз капітана призначав не тренер, а обирала команда, – розповів Логінов. – Я вдячний хлопцям, які поклали на мене роль капітана. Це додає відповідальності, адже маєш замислюватися не лише над своєю грою, а всієї команди, над атмосферою.

– Обов’язки між віце-капітанами вже розподілив?

– Сьогодні зберемось та введемо систему штрафів. Треба додати дисципліни у команді, і це буде стимулом. Тож, на зборах будемо працювати і над футбольними аспектами, і над іншими.

А поки капітанський тріумвірат засідав на нараді, решта гравців відпочивала та готувалася до вечірнього тренування. Сьогодні у спортклубівців дворазова робота.