У другому турі кваліфікаційного раунду Євро-2020 (U-17) юнацька збірна України зустрічалася з командою Албанії, яка в перший ігровий день поступилася господарям змагань, португальцям, із рахунком 0:4. Утім, легкої прогулянки в підопічних Олександра Петракова не вийшло. Незважаючи на повну ігрову перевагу в першому таймі, забити синьо-жовтим так і не вдалося, і тільки після перерви українці провели у ворота суперника два м’ячі, тим самим здобувши перемогу 2:0.
Весь матч у складі синьо-жовтих провів півзахисник спортклубівців Микита Кононов, а його одноклубник Сергій Лебедєв вийшов на поле на 72-й хвилині гри за рахунку 1:0.
Завдяки цій перемозі українці забезпечили собі щонайменш друге місце у групі, а з цим і путівку до наступного раунду, адже в іншій грі Португалія підписала мирову із Грузією -0:0. Таким чином, перед заключним туром у українців – 6 очок, у Португалії – 4, у Грузії -1 і у Албанії – 0.
За регламентом, до елітного раунду вийдуть дві найсильніші команди кожної з 13-ти груп і чотири кращі збірні, що посядуть треті місця (за результатами зустрічей із двома лідерами своєї групи).
В заключному матчі групового раунду 19 листопада українці зіграють із збірною Португалії.

Пресслужба СК «Дніпро-1»