Чемпіонат юнацьких команд. 9-й тур.
Придніпровськ. НТБ «Дніпро». Манеж. 25 вересня. 11:00.
“Дніпро-1” – “Зоря” (Луганськ) 0:3 (0:0)
Арбітр: Микита Кофанов (Харків).
Асистенти арбітра: Дмитро Башкіров (Донецька область), Павло Якименко (Київська область).
Четвертий арбітр: Андрій Воєвода (Дніпро).
Спостерігач арбітражу: Валерій Курганов (Олександрія)
“Дніпро-1”: 12.Кінарейкін, 26. Чалий, 21. Щуров, 14. Попов (5.Козубенко,73), 2. Кононов, 8. Лебедєв (кап), 19. Мельниченко (16.Руденко,73), 6. Бешляга (34.Паршиков,3), 9. Демиденко, 25. Ківінда, 7. Свистун (20.В.Матюшенко,64).
Запасні:  24. Ніколишин, 15.Колодежний, 18. Приступа, 11.Я.Кравченко, 22. Єршов.
Головний тренер: Геннадій Щекотилін.
“Зоря”: 1.Сапутін, 8.Кисіль (20.Ільченко,86), 4. Мельник, 5.Алібеков, 2.Байрук,7.Сміян (кап), 10.Алефіренко, 9.Тузенко (18.Євтушенко,66), 3.Хлань,6.Фрімпонг, 11.Гільєрме (14.Титаренко,86)
Запасні: 12. Жилкін,16.Токар, 19.Дудник, 17.Нагнойний, 15.Легостаєв, 13. Андрущенко.
Головний тренер: Василь Баранов.
Голи: Алібеков (65), Гільєрме (70,72).
Попередження: Ківінда (79). Вилучення: Кінарейкін (2).

Зустріч між юнацькими командами «Дніпра-1» і «Зорі» менше ніж за годину до свого початку було перенесено з природного поля на штучний газон у манеж, на чому наполіг делегат зустрічі Валерій Курганов.

Але на хід гри відбився не цей факт, а те, що вже на 2-й хвилині дніпряни стали грати у меншості проти значно старших суперників – Кінарейкін порушив правила за межами карного майданчику і рефері вирішив, що це був фол останньої надії. В результаті одразу ж тренерський штаб господарів випускає запасного воротаря, знявши з матчу одного з центральних півзахисників.

Відзначимо, що для 17-річного воротаря дніпрян Паршикова цей матч став дебютним на рівні першості U-19. Звісно, що у такий ситуації було помітно хвилювання юного голкіпера, і не завжди він впевнено грав, але у цих епізодах його страхували партнери, а кожна вдала дія йому додавала переконливості у власних силах.

Звісно, що за таких умов спортклубівцям більше довелося грати другим номером, проте весь перший тайм дніпряни переконливо захищалися, і нерідко самі проводили гострі випади. Так на підступні удари Демиденка і Кононова у ближні кути реагував воротар луганчан, а постріл Лебедєва з близької відстані прийняли на себе захисники.  Дві спроби вдарити по воротах були і у кращого снайпера команди Ківінди, але в обох випадках його ударам через себе і головою бракували і сили, і влучності.

Другий тайм «Зоря» почала масованими атаками і кілька разів дуже надійно зіграв Паршиков, реагуючі на підступні удари Тузенка у дальній кут і Гільєрмо з близької відстані (тут воротар відбив м’яч ногою). Одного разу за спортклубівці зіграла і поперечина, яку потужним пострілом струснув Кисіль.

Дніпряни трималися до 65 хвилини, а далі сили стали залишати господарів, ну а у луганчан почала даватися взнаки перевага не тільки в числі гравців на полі, а і у досвіді. Спочатку 23-річний Алібеков зумів поцілити здалеку у нижній кут, а невдовзі бразилець Гільєрме  оформив дубль і так у продовж якихось семи хвилин рахунок став великим, а у самому матчі фактично все стало зрозуміло.

Хоча слід віддати юним дніпрянам належне – вони не опустили рук і намагалися розмочити рахунок. Непогані моменти були у Лебедєва, Кононова, Демиденка і Ківінди, але скористатися ними не вдалося. Отже, спортклубівці поступилися, проте в цілому за дуже гідної гри.