СК «Дніпро-1» – «Зоря» (Луганськ) 2:2 (1:1)

Контрольна гра.
17 листопада. 14.00. «Дніпро-Арена».
Судді: Віталій Романов, Ярослав Трехліб, Роман Прощенко (усі Дніпро)
«Дніпро-1»: 31 Кліщук (33.Юрчук,46), 30.Гуйе, 15.Логінов (кап) (97.Романюк,46), 11.Шаповал, 71.Лопирьонок, 69.Вакулко (3. Кірєєв,81) 25. Когут (99.Бєляєв,46), 18. Сніжко (21.Загальський,46), 7.Коркішко (14. Ярмолюк, 81), 19.Кобахідзе (91. Сабатіні,69), 23.Кузін (77.Чичиков,46).
Головний тренер: Дмитро Михайленко
«Зоря»: 30.Шевченко (23.Васіль,46), 15.Вернидуб, 16. Абу Ханна, 18.Тимчик (4.Чайковський,66), 14.Михайличенко (9,Лазіо,46), 99.Арвеладзе (76.Шалфеєв,74) 8. Юрченко (96.Мільченко,74), 10. Хомченовський, 3.Будківський (22.Кабаєв,46), 7.Кочергін (19. Луньов,46), 28.Громов (90.Майборода,66).
Головний тренер: Віктор Скрипник
Голи: Когут (22), Громов (26), Коркішко (55), Хомченовський (57).
На 22-й хвилині Когут не реалізував пенальті (воротар).
Попередження: Вернидуб (30).

Тільки два тижні тому команди зустрічались в офіційному матчі чемпіонату УПЛ, і ось нове побачення спортклубівців і луганчан на «Дніпро-Арені», цього разу у контрольному поєдинку. Не дивлячись на відсутність збірників, в складах обох команд були чимало виконавців, які приймали участь у грі, що закінчилася з рахунком 4:1 на користь «Зорі» – у господарів Гуйе, Шаповал, Лопирьонок, Когут, Сніжко і автор голу Коркішко, а у луганчан таких гравців було одразу вісім, до яких додалися Арвеладзе, Будківський і Громов. Також зазначимо, що у складі дніпрян участь у грі не приймали Сафронов, Куліш, Кравченко і Польовий, проте в запасі опинився Чичиков, який пропустив через травму кілька тижнів.
Початок гри був за гостями, які більше тримали м’яч і володіли територіальною перевагою. Що правда, по справжньому у луганчан до середини тайму був лише один гольовий момент, коли Громов бив головою з лінії воротарського майданчику, замикаючи навіс з лівого флангу Михайличенка, але м’яч пройшов над поперечиною. Був ще удар Хомченовського з кута штрафного майданчику, але дуже неточний. У дніпрян фактично перша спроба завдати удар закінчилася призначеним Віталієм Романовим пенальті – захисник гостей перервав рукою постріл Когута. Сам Когут підійшов виконувати 11-метровий удар, але переграти з першої спроби Ігорю голкіпера «Зорі» не вдалося, і тільки після добивання м’яч опинився у сітці.
Проте господарі вели у рахунку недовго. За 5 хвилин дніпряни подавали кутовий, який закінчився тим, що м’яч відскочив до Громова, а той пройшовши до середини поля побачив, що Кліщук вийшов далеко з воріт і вирішив завдати удар прямо з центрального кола, забивши гол-красень – 1:1. За хвилину здалося, що гості знову зіграли рукою у власному штрафному майданчику, але цього разу арбітр пенальті не призначив. Взагалі заключні 15 хвилин тайму пройшли більш-менш за рівною гри. У «Зорі» той же Громов знову бив здалеку, але тепер Кліщук зіграв надійно, а у дніпрян запам’яталася контратака, під час якої Кузін ледве не випередив Шевченка після гострого прострілу Шаповала. Ще був сольний прохід Когута, який переграв одразу кількох суперників і його зупинили тільки з фолом неподалік штрафного майданчику, але удар Коркішка зі стандарту був значно вище поперечини.
У перерві команди провели чисельні заміни. Господарі змінили голкіпера, Логінова, який отримав пошкодження, двох центральних півзахисників, а крім того напад, куди змістився Коркішко, а його позицію зайняв Чичиков. Саме Коркішко і вивів дніпрян знову вперед, відзначивсь у воротах «Зорі», як і два тижні тому. До голу призвів стандарту виконанні Загальського, і атака другим темпом, в результаті якої Вакулко вивів Коркішка на порожні ворота. Але, як і у першому таймі, господарі не довго вели рахунку – партнери вивели на побачення із Юрчуком Хомченовського, який спокійно пробив у дальній кут -2:2.
Луганчани продовжили більше володіти м’ячем, у той час, як спортклубівці намагалися використати контратаки. Одна з них на 65-й хвилині була особливо гострою, але Чичиков і Коркішко її до удару не довели, а коли м’яч вже опинився у Романюка, то його постріл був неточний. Гості відповіли небезпечним ударом поруч із стійкою від Юрченка, а ще за хвилину вивели на удар Майбороду, який поцілив метрів з десяти прямо у руки Юрчуку. Значно складніше довелося голкіперу дніпрян на 81-й хвилині, коли він відбив на кутовий потужний удар суперника з лінії штрафного майданчику. Останні хвилини матчу пройшли у супроводі атак луганчан, але спортклубівці більше помилок у захисті не припускалися, і зуміли відстояти нічию у контрольному матчі з одним з лідерів чемпіонату.

Пресслужба СК “Дніпро-1”