У суботу, 14 вересня, футболісти СК «Дніпро-1» зіграють матч 7-го туру чемпіонату країни в УПЛ. Суперником спортклубівців стане футбольний клуб «Олександрія». Гра пройде в Олександрії на стадіоні «Ніка». Початок матчу о 14 годині. В прямому ефірі поєдинок транслюватиметься на телеканалі Футбол-2.
ФК «Олександрія» заснована у 1990 році, і до 2002 року команда виступала під назвою «Поліграфтехніка». У 2002 та 2003 роках грала у Вищій лізі чемпіонату країни, двічі поспіль займаючи 13 місце. Через фінансову скруту у 2003 році команда була змушена на рік призупинити своє членство у ПФЛ. Вже під новою назвою ПФК «Олександрія» у сезоні 2004/2005 років клуб розпочав свій новий похід до вершин національної першості. В сезоні 2011/12 «Олександрія» грала в УПЛ, але невдало, і, посівши останнє місце, знову вибула до Першої ліги. Повернення відбулося за три роки, і ось вже чотири сезони команда виступає в УПЛ, займаючи місця не нижче сьомого, а у минулому сезоні клуб вперше в історії став призером чемпіонату країни, завоювавши бронзу. Таким чином, «Олександрія» в сезоні 2019/20 виступатиме в груповому раунді Ліги Європи, причому саме після гри проти спортклубівці жовто-зелені дебютуватимуть на цьому рівні гостьовим матчем у Вольфсбурзі. Кращим досягненням клубу у Кубку України є півфінал, в якому команда грала у 2016 році.
У поточному сезоні олександрійці чергують поразки з перемогами (по три) і зараз посідають четверте місце, випереджаючи дніпрян на одне очко і дві сходинки у турнірній таблиці.
Раніше СК «Дніпро-1» ще не зустрічався з «Олександрією» в офіційних матчах, але перед самим стартом поточного чемпіонату команди провели спаринг на цьому ж стадіоні «Ніка», де відбудеться завтрашня гра. Той поєдинок закінчився з рахунком 2:1 на користь господарів. Усі голи були забиті після перерви – спочатку у олександрійців відзначились Дмитро Шастал та Максим Задерака, на що дніпряни відповіли голом з пенальті Дмитра Коркішка.
У завтрашньому матчі спортклубівцям не допоможе кращий снайпер, як в історії клубу, так і на рівні УПЛ – Ігор Когут, якому у стартових шести матчах арбітри показали чотири жовті картки, і, таким чином, на гру в Олександрії він отримав дискваліфікацію. У складі господарів в завтрашньому матчі дискваліфікованих немає.
Судитиме матч полтавчанин Андрій Коваленко. Йому 31 рік він тільки з 2019 року почав обслуговувати матчі УПЛ. Раніше він двічі працював на іграх СК «Дніпро-1», і в обох випадках спортклубівці здобували домашні перемоги: у Другій лізі над «Енергією» з Нової Каховки -2:0, а у Першій лізі над івано-франківським «Прикарпаттям» -2:1. Загалом у цих матчах Коваленко показав три жовті картки дніпрянам, дев’ять разів попереджав наших суперників, а крім того спортклубівці при його суддівстві двічі били пенальті, один з яких зуміли реалізувати.

FAVBET ЛІГА. 7 тур.
14 вересня. 14.00. Олександрія. «Ніка».
Пряма трансляція – телеканал Футбол-2
ФК «Олександрія» – СК «Дніпро-1»
Головний суддя: Андрій Коваленко (Полтава)
Судді на лінії: Максим Чос (Київ), Олександр Дашко (Вишгород)
Четвертий арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Суддівський наглядач: Ігор Хіблін (Хмельницький)
Делегат УАФ: Віктор Маслов (Дніпро)

Пресслужба СК «Дніпро-1»