Чемпіонат юнацьких команд. 18-й тур.
Маріуполь. СК «Іллічівець». 9 грудня. 12:00
«Маріуполь» — СК «Дніпро-1» 1:4 (1:1) 
Арбітр: Микола Шевель (Київська область).
Асистенти арбітра: Вячеслав Гуляєв (Маріуполь), Артем Голік (Київ).
Четвертий арбітр: Олександр Ченгар (Маріуполь)
Спостерігач арбітражу: Костянтин Труханов (Харків)
«Маріуполь»: Жук, Дудолад, Хімічев, Саєнко, Недес, Плакса, Царюк, Козішкурт (Макарчук,84). Козицький, Махиня, Савін (Філонов,77). Запасні: Костюченко, Бриганцев, Дробот, Балакай, Нікітенко, Касьянов, Радченко.
Головний тренер: Сергій Грибанов
«Дніпро-1»: Кінарейкін, Чалий (Ніколішин,83), Березанський, Попов (Щуров,59), Юркевич, Лебедєв, Мельниченко, Єршов (кап) (Бешляга,67), Я.Кравченко (Свістун,67), Демиденко (Колодежний,83), Ківінда. Запасні: Паршиков, Александров.
Головний тренер: Геннадій Щекотилін
Голи: Савін (34), Ківінда (42, 54, 69), Лебедєв (80, з пенальті).
Попередження: Козицький (45+1), Недес (49), Щуров (90+3). Вилучення: Хімічев (80, фол останньої надії).

 

Заключним суперником юніорів спортклубівців у 2021 році став «Маріуполь», яки         й у турнірній  таблиці розташувався на три сходинки нижче дніпрян, маючи на 3 очки менше. В цьому матчі тренерський штаб СК «Дніпро-1» не міг розраховувати на дискваліфікованих Кононова і І.Матюшенка, а також травмованого В.Матюшенка – замість двох останніх в стартовому складі вийшли Єршов і Попов.

Перший тайм проходив за деякої переваги господарів. Особливо гостро в атаці «Маріуполя» діяв Савін. Саме після його удару на 19-й хвилині було створено перший небезпечний момент у матчі, коли відмінно зіграв Кінарейкін. Але все ж таки форвард азовців зумів відзначитись до перерви, першим встигнувши на добивання після ще одного сейву голкіпера дніпрян.

У гостей у продовж тривалого часу першого тайму в атаці запам’ятався тільки сольний прохід Лебедєва, коли півзахисник спортклубівці пробив поруч із стійкою. Але ближче до перерви активізувався кращий снайпер команди Ківінда. Спочатку він розібрався у чужому карному майданчику і зумів завдати підступного удару, проте Жук цей постріл відбив, але за 2 хвилині Ківінда свій шанс не змарнував, коли отримав відмінний пас від Мельниченка і чітко реалізував вихід сам на сам -1:1!

Другий тайм активно розпочали обидві команди. Спочатку міг оформити дубль Савін, який пробив головою з близької відстані вище поперечини. Але на 54-й хвилині дубль оформив Ківінда, який завершив чудову атаку від власних воріт за участю Попова, Демиденка і Лебедєва. Одразу ж гості мали кілька непоганих шансів збільшити перевагу, але з ударом головою Мельниченка впорався Жук, а Демиденко пробив у…Ківінду.

І саме Ківінда і довів перевагу до двох м’ячів, оформлюючи хет-трик – Даніель відгукнувся до довгий пас партнера від свого карного майданчику і чітко розібрався спочатку із двома захисниками а потім і з воротарем «Маріуполя»! Цей гол став 14-м для форварда дніпрян і він вийшов на перше місце у сперечанні кращих снайперів турніру.

Спортклубівці продовжили повністю контролювали події по на полі і ось вже Демиденко втрачає чудову нагоду довести рахунок до великого – він не зумів переграти воротаря з близької відстані. Але за 10 хвилин до завершення гри рахунок став 4:1 на користь дніпрян – Хімічев рукою відбив м’яч з порожніх воріт після удару Мельиченка в наслідок чого отримав пряму червону картку за фол останньої надії, а також пенальті у власні ворота, який чітко реалізував Лебедєв.

Маючи таку перевагу гості не зупинялися. Знову міг забивати Ківінда, але на 87-й хвилині він не зумів реалізувати вихід сам на сам. Вже у компенсований арбітром час Лебедєв завдав красивий удар, але м’яч пролетів поруч з дев’яткою.

У підсумку юніори виграли з великим рахунком і у гарному настрої йдуть на зимову перерву!