«Шахтар» – «Дніпро-1» – 2:0 (1:0)

Чемпіонат U-19. 16 тур.
6 березня. 12:00. Щасливе. «Арсенал-Арена».
Головний суддя: Микола Байдюк (Чернівці)
Судді на лінії: Павло Якименко, Анастасія Резник (обидва з Київської області)
Четвертий арбітр: Сергій Дубиківський (Київська область)
Спостерігач арбітражу: Євген Котенко (Суми).

“Шахтар”: Турбаєвський, Козик, Якуба, Авдєєв, Рудавський, Хромей (Сименко, 80), Кобилянський (А.Матвєєв, 89), Капінус (Егбуджо, 80), Свитюха (Гулько, 62), Абдуллаєв, Гончарук

Запасні: Пузанков, Шостак, Погорілий

Головний тренер: Андрес Карраско

“Дніпро-1”: Зновенко, Швиденко, Жінчин, Зайков, Кобельчук (Кононов, 61), К. Матвєєв (Кілик, 76), Лебедєв (Матюшенко, 66), Копил, Полонський (Гаврилюк, 58), Гора, Митченко (Карповський, 58)

Запасні: Веклич, Файдор

Головний тренер: Віктор Біцюра

Голи: Гончарук (29), Абдуллаєв (87)

Попередження: Рудавський (37), Швиденко (49), Хромей (67), Козик (85), Матюшенко (90+2), Сименко (90+2)

На 43-й хвилині Абдуллаєв не реалізував пенальті (воротар)

Весняну частину першості спортклубівським юніорам випало розпочинати виїзним матчем проти потенційного лідера. Діяла наша команда другим номером, але виглядала гідно: за можливістю пресингувала, де потребувала ситуація, грала суворо від оборони.

Подеколи вихованці Віктора Біцюри непогано вибігали у контратаки, але у їхньому завершенні не вистачало останньої передачі – бракувало виконавської майстерності.

«Шахтар» відкрив рахунок, коли спливали півгодини гри. Кобилянський виконав флангову передачу зліва, і Гончарук результативно зіграв на випередження. А перед перервою у ворота «Дніпра-1» був призначений пенальті, причому сумніви викликають як сам факт порушення, так і місце його скоєння (на те, що фол був за штрафним майданчиком, вказувала навіть асистентка арбітра). Мирослав Зновенко зіграв блискуче, парирувавши удар!

У другому таймі на полі точилася здебільшого рівна гра, з невеликою перевагою господарів у володінні м’ячем. Наша команда намагалася контратакувати – в одному епізоді сольний прохід Копила завершився ударом, але воротар потягнув цей м’яч. «Шахтар» мав більше моментів: гостей врятувала стійка та у двох епізодах Зновенко. Остаточний рахунок встановив Абдуллаєв за декілька хвилин до фінального свистка.

Наступний матч юніори СК «Дніпро-1» проведуть наступної п’ятниці, 13 березня, вдома проти львівських «Карпат».