Чемпіонат U-19. 3 тур.
23 серпня. 17.00. Новомосковськ. Стадіон «Металург».
СК «Дніпро-1» — «Шахтар» (Донецьк) 0:2 (0:0)
Головний суддя: Андрій Федорук (Київська область)
Суддя на лінії: Олександра Даниленко (Одеса), Артем Запоріжський (Харків)
Четвертий арбітр: Андрій Рижий (Дніпро)
Спостерігач арбітражу: Віктор Чернишов (Кременчук)
СК «Дніпро-1»: 71. Макаровський, 19. Езеагбанарі, 14. Козленко, 3. Горілий, 25.Савченко (21.Кобельчук,60), 8. Кірєєв (кап), 27. Гаврилюк (22.Полонський,46), 77. Ярмолюк (18. Маловичко,75) 7.Віговський, 11. Копил (99. Бутіч,72), 28. Шинкаренко (9.Гора,62)
Запасні: 12. Веклич, 4. Стельмащук.
Головний тренер: Віктор Біцюра
«Шахтар»: 1. Турбаєвський, 2. Егбуджуо (17. Капінус,86), 3. Козік, 4. Якуба (кап), 5. Булеза (15. Емере,81), 6.Гуров, 7.Сименко (18. Векленко,72), 8. Кобилянський (14.Матвеєв,62), 9.Світюха(16.Шостак,76), 10.Судаков, 11. Абдуллаєв.
Запасні: 12. Музичка, 13. Авдєєв.
Головний тренер: Карраско Карріло Андрес Рубен
Попередження: Макаровський (22), Козленко (30), Копил (64), Кірєєв (67), Матвеєв (90+3)
Голи: Судаков (53), Абдуллаєв (74)

В черговому турі чемпіонату країни серед 19-річних дніпряни зустрілися із одним з фаворитів турніру, постійним учасником юнацької Ліги Чемпіонів, донецьким «Шахтарем». Зазначимо, що у цьому матчі спортклубівцям не могли допомогти збірники юнацької команди U-18 – Зновенко, Волинець і Соловйов, які зараз виступають на турнірі пам’яті Вацлава Єжика. Таким чином, вперше за команду зіграли виконавці, що працюють з командою U-21, але не отримують там ігрового часу – воротар Макаровський і захисник Горілий, а крім того гравець лінії атаки Шинкаренко, який отримав дискваліфікацію у молодіжній першості.
Стартова половина гри пройшла за великої територіальної гірників, хоча, першу гостру атаку провели все ж таки господарі – Віговський здійснив рейд по флангу і увійшовши в штрафний майданчик зробив простріл у здовж воротарського майданчику, але надійно зіграв Турбаєвський. Гості перший гольовий момент створили на 16-й хвилині, коли Сименко замикав простріл з лівого флангу, завдаючи удар буквально метрів з шести, але м’яч пішов вище поперечини. Було у гірників кілька небезпечних штрафних, але їх впевнено ліквідував захист дніпрян на чолі з Макаровським. Ну, а найгостріший момент біля воріт господарів виник вже хвилин за 10 до перерви, коли м’яч після удару Сименка влучив у поперечину. Дніпряни за весь тайм лише раз завдали влучний удар по воротах суперника – це бив Шинкаренко, але точно у руки голкіперу.
Другий тайм дніпряни почали впевненіше, навіть стали більше тримати м’яч, і саме у цю мить суперники зуміли спіймати нашу команда на контратаці, в результаті якої Судаков влучно пробив у нижній кут з лінії штрафного майданчику. Гірники спокійно контролювали події на полі, не даючи спортклубівцям особливих шансів в атаці. У свою чергу гості провели ще одну результативну контратаку, яку вже завершив Абдуллаєв. Тільки на 83-й хвилині дніпряни зуміли створити по-справжньому гострий момент біля воріт суперника, коли гру на себе взяв Віговський, але удар у нього вийшов не точний. Вже у компенсований арбітром час господарі мали підстави для того, щоб отримати право на пенальті, але рефері порушення правил в епізоді не помітив. У підсумку, юнацька команда спортклубівців вперше поступається на рівні УПЛ.
Пресслужба СК «Дніпро-1»