Чемпіонат юнацьких команд. 16-й тур.
Придніпровськ. НТБ «Дніпро». 26 листопада. 13:00
СК «Дніпро-1» — «Ворскла» (Полтава) 2:1 (1:0)
Арбітр: Андрій Мосейчук (Бердянськ).
Асистенти арбітра: Олександр Брикун (Харків), Юрій Гординський (Вінниця).
Четвертий арбітр: Денис Резніков (Кам’янське)
Спостерігач арбітражу: Олег Плужник (Харків)
«Дніпро-1»: Кінарейкін, Юркевич, Березанський, Батагов, Чалий, Лебедєв, І.Матюшенко (кап), Ярмолюк (Бешляга,46), Демиденко, Я.Кравченко (Руденко,83), Ківінда.  Запасні: Паршиков, Попов, Колодежний, Александров, В.Матюшенко, Ніколішин, Єршов.
Головний тренер: Геннадій Щекотилін
«Ворскла»: Домолега, Швець, Бондаренко, Ізотов, Мороховець, Крупський, Хрипчук (кап) (Прус,46), Нестеренко (Черниш,46), Амількар (Книш,46), Мкомола (Бабешко,82), Конате (Овсянніков,77). Запасні: Ященко, Бабешко.
Головний тренер: Віталій Косовський
Попередження: Крупський (31), Швець (45+1), Ківінда (59), Ізотов (65), Прус (68), Чалий (71).
Голи: Ківінда (39), Черниш (49), Я.Кравченко (64).

Друге коло юнацького чемпіонату підопічні Геннадія Щекотиліна розпочали із домашнього протистояння з полтавською «Ворсклою», яка розташувалася на чотири сходинки вище дніпрян та має на 9 очок більше.  У складі спортклубівців тренерський штаб задіяв одразу двох юніорів з першої команди – Батагов зайняв місце в центрі захисту, а Ярмолюк на місці центрального півзахисника, а от гості в атаці використали одразу трьох легіонерів.

Команди розпочали гру на високих швидкостях, намагаючись відповідати атакою на атаку у суперника, але дніпряни діяли гостріше. Перший по-справжньому гольовий момент створили господарі на 12-й хвилині гри, коли Іван Матюшенко, який вперше в сезоні вивів команду на поле з капітанською пов’язкою, замикав простріл Демиденка, але з кількох метрів пробив вище поперечини. Невдовзі захисники «Ворскли» відбилися після проходу Ярмолюка, відбивши м’яч на Демиденка, удар якого з лінії карного майданчику пройшов поруч із стійкою.

Гості найближче до успіху були наприкінці першої півгодини гри, коли Крупський у боротьбі з Чалим зумів завдати удар, на який зреагував Кінарейкін, але арбітр в розцінив, що була груба гра з боку гравця «Ворскли», нагородивши того жовтою карткою. А от за кілька хвилин Конате обікрав Березанського у карному майданчику дніпрян і мав шанс відкрити рахунок, але пробив у дальній кут трохи неточно.

І все ж таки дніпряни виглядали впевненіше і це принесло їм успіх: Ківінда віддав пас на лівий фланг Матюшенку, і сам отримав передачу від партнера на куті воротарського майданчику вдало розібрався у ситуації невідпорно пробивши у ближню дев’ятку -1:0! Для Даніеля це вже 10-й гол у поточному чемпіонаті. Гості одразу могли відновити рівновагу, але Конате пробив з вбивчої позиції поруч із стійкою.

Відігратися полтавці зуміли на самому початку другого тайму -гостям вдався пресинг поблизу карного майданчику дніпрян і Конате розіграв чітку комбінацію з Чернишов, який і відновив рівновагу. На це спортклубівці відповіли різкою контратакою за участю Лебедєва і Ківінди, але Даніеля зумів випередити за межами штрафного майданчику голкіпер.

Але все ж таки перевага перейшла до полтавчан. Спочатку Книш пробивав повз цілі метрів з 15-ти, а невдовзі чергового кутового гостей м’яч заметушився пор воротарському майданчику дніпрян і Кінарейкін двічі реагував на удари з близької відстані.

І саме у цей час дніпряни вийшли вперед. Боротьбу на другому поверсі після кутового виграв Ківінда, а Кравченко краще за інших розібрався у чужому воротарському майданчику -2:1! Забитий гол додав спортклубівцям впевненості, і ось вже Бешляга завдає потужний удар метрів з 20-ти поруч з дев’яткою. В іншому випадку знову після удару Бешляги м’яч з нижнього кута потягнув голкіпер. Був ще дуже небезпечний простріл Демиденка, який так ніхто з партнерів і не замкнув.

За весь цей час гості в атаці запам’яталися хіба що падінням у штрафному майданчику Пруса, який арбітр оцінив жовтою карткою за симуляцію. Тільки на 84-й хвилині полтавцям вдалося завдати влучний удар, але з цією спробою Книша Кінарейкін спокійно впорався. Вже після цього міг закривати матч Ківінда, але влучив у поперечину.

У підсумку спортклубівці довели справу до непростої перемоги!