Чемпіонат U-19. 23-й тур. 

23 квітня. 11:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро». Манеж.

«Дніпро-1» – «Минай» (Ужгородський район) 2:0 (1:0)

Арбітр: Олександр Ченгар (Маріуполь).

Асистенти арбітра: Олександра  Даниленко (Одеса), Ірина Голіяк (Миколаївська область)

Четвертий арбітр: Ростислав Дубина (Дніпро)
Спостерігач арбітражу: Валерій Лисакевич (Харків)

«Дніпро-1»: 12. Веклич, 4. Бойко, 21. Головацький, 25. Файдор, 27. Матюшенко, 14. Матвеєв (кап), 11. Копил (24.Чалий,90) 8. Лебедєв (28.Мисляй,65), 99. Свистун, 9. Кравченко (77.Кобельчук,61), 7. Бутіч (22.Янюк,70). Запасні: 71. Архипчук, 45. Попов, 3. Стельмащук, 19. Гудов, 17. Овсяннік. Головний тренер: Віктор Біцюра

«Минай»: 1. Кашка, 20. Махінка (19.Хомутовський,90), 3. Скиба, 8. Дихтярук, 5. Грибов, 17. Пастернак, 21. Попович (кап), 15 Форманюк (7.Ганін,68), 16. Чорний, 10. Скибінський, 6. Олійник (11.Лисовенко,61). Запасні: 32. Васютик.  Головний тренер: Іван Кульчицький.

Голи: Свистун (16), Янюк (88).

Попередження: Скиба (83)

 

Ігровий марафон дводенного протистояння «Дніпра-1» і «Миная» розпочали юніори. Господарі вийшли  на матч у статусі фаворита, і хоча між командами різниця у турнірній таблиці лише у дві сходинки, але разом з цим спортклубівці випереджали ужгородців, які разом з «Десною» є головними аутсайдерами першості,  одразу на 14 очок. І зі стартовим свистком дніпряни одразу повели власні атаки на ворота суперника. Вже на 2-й хвилині голкіпер гостей врятував свою команду після удару Свистуна у нижній кут, але і воротар «Минаю» нічого не міг зробити, коли той же Свистун головою спрямував м’яч у сітку після відмінного навісу Лебедєв. Забивши господарі зменшили тиск, хоча до перерви моменти  у них ще були, але Кравченко пробив з вбивчої позиції прямо у руки голкіперу, а перспективні стандарти розігрувалися далеко не кращим чином. Гості в атаці запам’яталися тільки одним епізодом, коли Пастернак відверто врубився у Веклича, але не отримав за це навіть жовтої картки.

По перерві гості заграли більш сміливо, але гостроти у їх діях не додалося. Дніпряни продовжили володіти ігровою перевагою, втративши кілька непоганих моментів: Файдор після кутового пробив з близької відстані повз стійки, а удар Матвеєва з лінії карного майданчику пройшов над поперечиною.

Час тривав, рахунок не змінювався і останні хвилини зустрічі вийшли досить напруженими, тим більш, що гості двічі випрошували у арбітра пенальті, але той в цьому матчі був налаштований дуже ліберально не тільки стосовно призначення 11-метрових, а і у межі жорсткості на полі, показавши лише одну жовту картку за дуже грубий фол проти Янюка. Оговтавшись від пошкодження саме Янюк і відповів супернику на полі, забивши наприкінці зустрічі другий гол. Вже у компенсований арбітром час Кобельчук міг довести рахунок до великого, але з кількох метрів пробив у руки воротарю. 2:0 – перемога дніпрян.

Пресслужба СК «Дніпро-1»