Чемпіонат U-19. 24-й тур.
1 травня. 12:00. Щасливе. «Княжа-Арена»
«Шахтар» — «Дніпро-1» 1:0 (0:0)
Арбітр: Олександр Садовий (Кременчук).
Асистенти арбітра: Антон Андрусяк, Євген Слюсар (обидва – Київ)
Четвертий арбітр: Андрій Гончарук (Хмельницький)
Спостерігач арбітражу: Михайло Родіоненко (Київська область)
«Шахтар»: Пузанков, Гаврилюк, Гунько, Фарина, Бако, Роспутько (Шостак,57), Світюха (Микитишин,15, Бендера,79), Глущенко (Лосенко,46), Гончарук, Сігеєв, Векленко (Шолар,62). Запасні: Твардовський, Капінус, Савченко, Удод.
Головний тренер: Оскар Ратулутра
«Дніпро-1»: Кінарейкін, Стельмащук, Попов, Головацький, Бойко (Швиденко,63), Матюшенко, Копил (Кобельчук,46), Лебедєв (Мисляй,59), Свистун, Овсяннік (Кравченко,56), Бутіч (Янюк,75). Запасні: Хома, Гудов, Файдор.
Головний тренер: Віктор Біцюра
Попередження: Стельмащук (8), Овсяннік (35), Фарина (37), Глущенко (43), Матюшенко (45), Попов (88), Швиденко (90+1).
Вилучення: Стельмащук (45+2, друга жовта картка)
Гол: Микитишин (61).

Стартові хвилини матчу проти лідера, якому для боротьби за чемпіонство украй була важлива тільки перемога, дніпряни розпочали дуже активно, притиснувши суперника до його воріт. Проте поступово господарі стали захоплювати ініціативу, плюс рефері почав обкладати штрафний майданчик спортклубівців стандартами, роздаючи жовті картки. Проте гості дуже впевнено захищалися. Що і казати, якщо за підсумками першого тайму по влучним ударам по воротах рахунок був 1-1: на 38 хвилині Кінарейкін відмінно зреагував на постріл Гончарука, а на 45-й дніпряни цілком могли відкрити рахунок, але програли ближній бій Пузанкову.

Нажаль на цьому перша половина не скінчилася, а вже на другий компенсованій арбітром хвилині Стельмащук отримав повторне попередження, залишивши свою команду на весь другий тайм у меншості.

Зрозуміло, що у більшості гірники ще більше посилили тиск, але певний час спортклубівці стримували атаки суперника, а Кінарейкін двічі відмінно реагував на удари Сігеєва. Проте і воротар дніпрян не зумів допомогти партнерам, коли Микитишин вдало пробив у дальній кут.

Незважаючи на рахунок і чисельну меншість підопічні Віктора Біцюри продовжили дуже гідно протистояти донеччанам, і до самого фінального свистка арбітра у матчі трималася інтрига, а на останніх хвилинах гравцям «Шахтаря» довелося просто відбиватися. У підсумку дотиснути господарів дніпрянам так і не вдалося – мінімальна поразка у меншості проти лідера чемпіонату.

Пресслужба  СК «Дніпро-1»