Контрольний матч.

11 лютого. 12.00. НТБ «Дніпро». Манеж.

СК «Дніпро-1» U-19 – «ВПК-Агро» (Магдалинівський район) 3:2 (1:1) 

СК «Дніпро-1»: (1 тайм) Крапивцов, Чалий, В.Матюшенко, Ніколішин, Лебедєв, гравець на оглядинах (Кожушко,32), Кілик, Бешляга, Єршов, Свистун, Руденко. (2 тайм) Гравець на оглядинах, Кожушко, Березанський, Юркевич, Терещенко, Прокопенко, Мельниченко, І.Матюшенко, Кравченко, Рогач, гравці на оглядинах.

«ВПК-Агро»: (1 тайм) Бабічин, Білоус, Тарадуда, Сухар, Косовський, Жезус, Шевченко, Кононов, Калантай, М.Куліш, Ст.Куліш (2 тайм) Литвиненко, Веремєєв, Сухар, Кіричук, Кірєєв, Кононов, Коберідзе, Матвеєв, Тяпкін, Ховайко, Митченко.

Голи: Руденко (4), Ст.Куліш (38), Кононов (55, з пенальті), Кравченко (59,74).

На 9-й хвилині Ст.Куліш не реалізував пенальті (штанга).

Першим суперником юнацької команди спортклубівців на зимових зборах став представник Першої ліги магдалинівський «ВПК-Агро», який у міжсезоння очолив тренерський штаб Олександра Поклонського, що до не давна працював із СК «Дніпро-1» U-21. Тому не дивно, що у складі магдалинівців ми побачили багато колишніх дніпровських дублерів (у тому числі і представника сучасного складу підопічних Геннадія Щекотиліна Микиту Кононова), які разом з більш досвідченими партнерами навесні будуть вирішувати завдання продовження прописки у першому дивізіоні.

Тим не менш, значно молодші дніпряни дуже переконливо розпочали матч і вже на 4-й хвилині зуміли відкрити рахунок – Бабічин зреагував на удар Єршова, але був безсилий врятувати партнерів після добивання Руденка. Після пропущеного голу активніше заграли магдалинівці: двома підступними ударами з-за меж карного майданчику запам’ятався Косовський (перший поруч із стійкою, а з другим впорався воротар), а між ними Станіслав Куліш заробив пенальті, але пробив його у стійку.

В цілому спортклубівці захищалися дуже впевнено і самовіддано: Матюшенко заблокував удар Калантая, Бешляга вибивав м’яч у підкаті з під ніг суперника поблизу воріт, а Крапивцов запам’ятався кількома сейвами після ударів обох Кулішів та індивідуального проходу Кононова.

Натомість і спортклубівці намагалися відповідати власними випадами, а сама гра в цілому виглядала достатньо рівно. Непоганий шанс був у Єршов, який грав на добиванні, але не влучив у ціль. Двічі дуже небезпечних штрафних практично з лінії карного майданчику виконував Лебедєв, і у першому випадку Бабічин потягнув постріл з нижнього кута, а у другому м’яч пролетів в сантиметрах від дев’ятки.

Крім того продовжував терзати захист магдалинівців Руденко, який спершу ледве не замкнув простріл Свистуна, а незадовго до перерви міг вийти сам на сам із голкіпером, але не кращим чином обробив м’яч вже у штрафному майданчику суперника. На той момент рахунок був вже 1:1 – Станіслав Куліш головою замкнув подачу з кута поля.

У перерві обидві команди практично повністю оновили свої склади. Невдовзі після відпочинку за цілком рівної гри Коберідзе зіграв до останнього у штрафному майданчику дніпрян, змусивши порушити проти себе правила, заробивши другий 11-метровий удар для своєї команди, і Кононов чітко реалізував пенальті. Але невдовзі спортклубівці відігралися – це Кравченко чудовим удар у дальній кут з кута карного майданчику відновив рівновагу – 2:2!

Тим часом, Кононов залишався однією з найпомітніших постатей у складі магдалинівців і після чергових його індивідуальних дій і підступного удару, голкіпер дніпрян в шпагаті ногою зреагував на цей постріл. Надійно зіграв воротар спортклубівців і після небезпечного удару Сухаря, а також в епізоді, коли Митченко виходив сам на сам.

Спортклубівці значно бережливіше ставилися до власних моментів, і на 74-й хвилині Кравченко чудово розібрався у чужому карному майданчику та спокійно спрямував м’яч у дальній кут метрів з десяти.  Невдовзі Ярослав міг оформити хет-трик, але тепер м’яч після його удару пролетів над поперечиною. Незадовго до фінального свистка збільшити перевагу дніпрян міг і Мельниченко, але він не зумів переграти воротаря після виходу сам на сам.

У підсумку свій перший спаринг у 2022 році підопічні Геннадія Щекотилні завершили вольовою перемогою над клубом Першої ліги!