Півзахисник «Дніпро-1» Юрій Вакулко спочатку залишився в запасі, але через пошкодження на розминці Ігоря Когута, вийшов проти «Динамо» з перший хвилин, і саме на ньому кияни заробили червону картку, а у другому таймі Юрій двічі асистував Владиславу Супрязі, коли той забивав свій перший та третій голи:

– Юрію, наскільки важко виходити на поле, коли ще за півгодини до цього, ти про це навіть не здогадуєшся?

– Мені здається, що навпаки так легше. Коли ти знаєш, що гратимеш в основному складі, то налаштовуєш себе на гру, накручуєш себе, думаєш про якісь моменти. А коли ти на заміні, то завжди більш розслаблений. Не те, що зовсім не налаштовуєшся, але просто розслаблений. Так що я був абсолютно спокійним. Можливо, що так навіть і краще, адже не переживав. Сказали виходити на поле за 20 хвилин до гри і все, треба виходити.

– З цією заміною схема гри команди не змінилася?

– Схема залишилася такою ж. Один гравець не може ж поміняти усю гру. Робив все те, що напрацьовували на тренуваннях.

– Наскільки швидке вилучення у суперника вплинуло на гру?

– На мій погляд, після цього раннього вилучення нам треба було грати більш агресивно. Ми все ж таки проти «Динамо» діяли обережно і просто. Але у цій ситуації потрібно було грати більш впевненіше і агресивніше в атаці. Можливо, спочатку ми трохи побоювались суперника, а вже у другому таймі у нас вже з’явилося більше простору. Я навіть не можу згадати, щоб до нашого першого голу «Динамо» якось гостро переходило середину поля. В цей час ми повністю взяли гру під свій контроль. Так, ми діяли у більшості, але у першому таймі не можна було сказати, що ми у нерівних складах контролювали гру. А от вже після перерви все це змінилося, і ми довели справу до логічного завершення.

– Сьогодні вперше на іграх команди був застосований VAR. Як до цього відносишся?

– Насправді, я – проти. Мені не сподобалося. Сьогодні він може нам допомогти, завтра іншій команді, але, на мій погляд, це певною мірою гальмує футбол, адже ти весь у грі, а тут просто стоїш п’ять-шість хвилин і чекаєш рішення. Мені це не подобається. Без цього гра значно динамічніше і для футболістів, і для вболівальників. Але тут у кожного своє бачення і думка.

– Від Супряги очікували сьогодні такої гри?

– Звичайно, очікували. Ми завжди від нього таку гру чекаємо. Він на зборах забивав у кожному матчі, у минулому турі забив «Карпатам», і, Слава Богу, сьогодні забив три! Вважаю, що він – молодець і повністю заслужив цей успіх.

– Тепер попереду «Шахтар». Така перемога більше надихає і чи не розслабить вона команду?

–  Те, що така перемога нас надихне – це сто відсотків. А сьогодні у роздягальні Дмитро Станіславович сказав, що у нас хороші футболісти, хороша команда, але не вистачає великих перемог, саме як раз з такими командами, як «Динамо».  І коли ми здобудемо три очки з такою командою, то і впевненість до нас прийде. Так що сьогоднішня перемога для нас великий стимул на майбутнє. Подивимося, як буде складатися гра із «Шахтарем», але тепер, звичайно, ми будемо почувати себе значно впевненіше.

Пресслужба СК «Дніпро-1»