Півзахисника СК «Дніпро-1» Івана Литвиненка визнали кращим атакуючим гравцем ДЮФЛУ 2019 року у віці U-19, з чим його і привітала клубна пресслужба:

– Дійсно, це дуже приємно, адже минулий рік був одночасно і важким, і успішним як для мене, так і для нашої команди. Так що хотілося виграти якусь нагороду і для себе, і для клубу. Хоча нічого особливого не відбулося. Так, приємно, але це ще більший стимул рухатися вперед і зростати у футбольному сенсі.

– Зараз ти граєш за команду U-21 проти значно старших суперників. Наскільки важко доводити свій рівень в таких умовах?

– Так, складно, а тут ще є і такий  фактор, як футбольний нефарт, хоча, безумовно, на це посилатися не можна. Треба дивитися на власну гру, і саме про неї кожен і повинен замислюватися. Тобто, у першу чергу, шукати причини невдач у собі. Хоча, час ще є, і тут, насправді, не так важливий результат в таблиці, у порівнянні з тим, як ми самі зростаємо і прогресуємо у власній майстерності. Якщо у цьому буде прогрес, то результат потім прийде. Тому переконаний, що все буде добре. Сподіваюся, що у найближчих матчах молодіжного складу ми зуміємо нарешті здобути перемоги і під кінець року заробимо шість очок.

– Хто тебе першим привітав з нагородою, і кому саме ти присвячуєш цей трофей?

– Першими привітали батько і дідусь, тому хочу присвятити цей приз саме моєму дідусеві, адже ця нагорода була дуже важливою для нас обох. Він радіє усім моїм призам, і для нього я намагаюся їх заробити, тому присвячую успіх саме йому.

– Ми читали твою переписку з капітаном команди Сергієм Кравченком, який, ми знаємо, дає тобі багато порад по грі. Що він тобі сказав особисто?

– Він мене привітав, але, звичайно, як і зажди, з гумором. Він дуже важлива для мене людина. Я завжди намагаюся з ним часто бачитися, і усе, чому він мене навчає, я намагаюся запам’ятовувати. Тому це спілкування упродовж двох років мені дуже багато дало. Сергія я поважаю, як людину і спортсмена, і вдячний йому за все.

Пресслужба СК «Дніпро-1»