Футбольний агент Іван Пироженко разом з колишнім гравцем збірної України, «Андерлехта», «Фіорентини», «Малаги» Олександром Яковенком заснував компанію Sixteen Football Agency. Вони співпрацюють з дніпрянами Владиславом Супрягою, Дмитром Коркішком та багатьма іншими відомими футболістами.

Пироженко відповів SPORTARENA.com на актуальні питання сьогодення, розповів, як йдуть справи у його футболістів… Ми зупинимося на представниках «Дніпра-1».  

— Влад Супряга у 2018-му і зараз — дві різні людини?

— Так, він дуже додав.

— Він зіткнувся з величезним тиском після переходу в «Динамо» і, здавалося, що всі аванси залишаться авансами. Але, як ми бачимо в цьому сезоні, прогрес очевидний. Коли стався цей переломний момент?

— В цьому всьому немає якоїсь чарівної кнопки. Це щоденна, важка робота. У нас з Владом дуже багато суперечок, розбіжностей і сварок. Як ні з ким іншим.

Ми намагаємося бути чесними один перед одним, як і домовилися півтора року тому, коли прийняли рішення бути партнерами. Саме партнерами. А не — агент/клієнт. Всі наші хлопці — це наші партнери. Вони відповідають за те, що відбувається на полі, а ми — за те, що за його межами. Так і з Владом. Якщо таке колись трапиться, хоч і в страшному сні, що я йому раптом не зателефоную протягом тижня, він має право вказати мені на це у формі, яку обере особисто, будь-якими словами, аж до розриву наших відносин. Ми так домовилися і так працюємо з усіма хлопцями. І вони це завжди знають. Так само і я не завжди вибираю слова, коли вони не звертають уваги на свої обіцянки і свою частину відповідальності. Ось так і живемо (сміється).

— Що вплинуло на поліпшення його результативності: можливо, зміна команди, все-таки в СК «Дніпро-1» не такий жорсткий тиск, або, може, фактор тренера?

— Я б не виділяв щось одне в його прогресі. Тут сукупність факторів. Це і рідний клуб, колектив, місто, його фізіологічний ріст, який припав на цей час, довіра тренера, психологічний, командний тиск. Це і певні етапи відносин з коханою людиною, психологія та пристрасть, яка в ньому прокидається з кожним днем. Він починає собі довіряти.

Але зізнаюся чесно, Влад навіть і уявити на сьогодні не може всі свої можливості. На сьогодні — це лише 30%. Він унікальний хлопець. У якого є все, щоб написати цікаву історію. Нас чекає ще багато цікавого попереду. Я в цьому навіть не сумніваюся.

— Яка у вас мотивація працювати з досвідченим Дмитром Коркішком, якому вже 29 років?

– Діма – вірний і правильний хлопець.  І ми будемо з ним завжди.  Як би не розвивалася його кар’єра. Я вже колись згадував, шкодую про те, що не зустрів Діму, коли йому було років 17, а мені не було на той час сорок.  Ми б повеселилися на славу, впевнений (сміється). Він мій друг. Наші стосунки вже давно переросли звичайне співробітництво.

Пресслужба СК «Дніпро-1» за матеріалами SPORTARENA.com