Післяматчеве інтерв’ю головного тренера СК Дніпро-1 Ігоря Йовічевіча:

– Чи можна сказати, що сьогодні була найважча гра у другому колі?

– Кожна гра є дуже важкою та специфічною. У кожній грі ми терпіли, і сьогодні – не виключення. Щоб обіграти Десну на її полі, треба жертвувати собою, терпіти, бути сконцентрованим. Має співпадати сукупність факторів. Інколи навіть досконала гра не дозволяє виграти, тим більше проти такої команди. Десна має групу атаки: Калітвінцев, Гуцуляк, Тотовицький, Будківський – кожен може вирішити долю матчу. Дуже ретельно аналізували їхні дії, і думаю, команда все зрозуміла. Гравці віддали всі сили, і три очки мають величезне значення, бо додадуть нам впевненості. Ми лишаємось непереможною командою у другому колі. Зараз треба дещо перепочити і готуватися на наступну частину. Нас чекають дуже хороші й важливі матчі. У першу чергу, зі Львовом. Вітаю команду за працю та зусилля. Лише таким шляхом можна здобути перемогу над командами на кшталт Десни.

– Наскільки гол Чуже у першому таймі вплинув на подальший хід гри?

– Його голи мене дуже тішать, адже він дуже багато працює і в атаці, і в обороні. Я знаю його потенціал у фазі атаки, і лише чекаю моменту, коли він почне забивати. Дуже радий за нього, за всю команду і за Валерія Юрчука. У деяких епізодах нам сьогодні в чомусь пощастило, але його дії дали нам можливість зіграти на нуль. Ми вчергове зробили це навесні, і це дуже важливо після першого кола, коли ми багато пропускали. Ми знайшли в собі сили терпіти та тримати під контролем емоції, аби витримати тиск Десни, особливо в останні 15 хвилин. Це доводить, що команда зростає та здатна битися з будь-яким суперником в УПЛ.

– Гравці, не зголошуючись, одностайно кажуть, що шкодують через перерву в чемпіонаті. Хочуть продовжувати грати…

– Так, звичайно, перерва допомагає командам, що перебувають у негативній динаміці. В ми зараз на позитиві. Але перерва все одно на користь. Було багато матчів, і інколи мали небагато днів на відпочинок, менше тренувалися, більше аналізували. У перерві зробимо висновки, проаналізуємо, що виходило добре, а над чим маємо працювати. Це лише основа того, що ми хочемо. Дух переможця надає нам впевненість, здатність битися до кінця та вигравати такі матчі. Завжди в таких матчах думаєш, хто вистрілить. Сьогодні Чуже, іншого дня Довбик, Дуглас… Все це відбувається за рахунок командного настрою.

– Яким чином заповните паузу в чемпіонаті?

– Три дні будуть вихідними, після чого зробимо маленький блок на силу та витривалість. І, думаю, що буде одна товариська гра. Якщо ні, будемо готуватися в інший спосіб. Це залежить від дати гри зі Львовом. Але першим та найважливішим зараз є відпочити.