Головний тренер СК «Дніпро-1» Ігор Йовічевіч проаналізував перший збір та оцінив стан команди на початку другого циклу тренувань у Туреччині.

– Ми свідомо не просили вас підбивати підсумки першого збору одразу після його завершення. Зараз, коли проаналізували всі дані, що можете сказати?

– Перша частина зборів пройшла успішно. Все, що запланували у тактичному, технічному, психологічному плані, вдалося зробити. Пощастило і з погодою, крім останнього дня, коли не змогли зіграти проти «Інджії». Цей період став першим за наш час роботи в клубі, коли команда провела, занурившись у тренувальний процес. Це дає можливість краще зрозуміти модель гри, яку хоче бачити тренерський штаб. Гравцям це подобається, і гадаю, ми йдемо вірним шляхом. Ми дали пару днів відпочити, щоб суперкомпенсація пішла на користь команді. І параметри на першому ранковому тренуванні показали, що ту саму роботу, що ми робили перед відпочинком, гравці виконали з кращими показниками – міцніше, потужніше та якісніше. Другий цикл тренувань буде ще важчим за перший, коли закладали фундамент. Зараз будемо входити до ігрового тонусу. У матчах закріпимо модель гри і підведемо гравців до того, аби витримували усі 90 хвилин. Коли після 75-ї хвилини стане важко, щоб включали режим «через не можу» та витримували стресову ситуацію.

– З точки зору гри на першому зборі, напевно, кращим назвете перший тайм матчу проти «Чукаричок»?

– Так, ми грали проти хорошої команди, яка б’ється у сербській лізі з «Црвеною Звездою» та «Партизаном». Вона грає через контроль м’яча, має бійцівські якості, достатньо брудна після втрати м’яча. Нам ця гра загалом дуже сподобалася, особливо перший тайм та початок другого. Але і молоді гравці, що вийшли на заміни, зіграли розумно, опустившись у низький блок та захоплюючи простів після відбору м’яча. Тож, це був вдалий матч, який показав, що ми можемо, коли здорові та сконцентровані, виграти в будь-кого в УПЛ.

– Вболівальники чекали побачити у матчах новачків. Вони вже гратимуть на другому зборі?

– Ми не можемо зараз багато від них вимагати, адже один не тренувався протягом місяця, другий теж тільки-но відновився після травми. Поки вони новачки і мусять довести, що є підсиленням. Місце в основному складі не гарантовано. Ми їх брали за певні якості, але треба ще їх продемонструвати на полі. Є й інші футболісти, які хочуть затриматись в основному складі та зберегти тенденцію вдалих дій на першому зборі. Ця конкуренція має піти на користь команді. Ми хочемо, щоб на кожній позиції було два рівноцінні гравці і не було місця для розслаблення.

– Ваш настрій на тренуванні та показники стану гравців говорять, що ви задоволені тим, як йде підготовка команди?

– Ми стежимо за фізичними параметрами; точно знаємо, скільки маємо пробігти кожного дня у четвертій та п’ятій зонах. Особливо це є важливим на тренуваннях, де ділимося на маленькі групи, працюючи над футбольною силою, коли є постійні прискорення та різкі гальмування. Дуже великий акцент робимо на цьому. Так само, як я вже казав, ранкове тренування вийшло набагато потужнішим, ніж подібне перед поїздкою додому. Це й зветься суперкомпенсацією, коли переводиш подих після навантаження і виходиш на пік. Хоча я не вірю власне у пік форми – маю на увазі на рівень, який дозволяє бути кращим за інші команди.