Головний тренер СК «Дніпро-1» Ігор Йовічевіч напередодні матчу проти «Ворскли» поспілкувався із клубною пресслужбою:

-І «Ворскла», і «Дніпро-1» ще не знають поразок у весняній частині першості, і, сподіваюся, що для нас так буде і далі. Останні дві гри з «Олександрією» в чомусь були підготовчими, адже і «Ворскла», і «Олександрія» мають один стиль, грають у вертикальний футбол – це простий, силовий футбол з великою кількістю верхових передач, підбирань і тут нам треба вести себе таким же способом, як з «Олександрією», тобто виграти боротьбу, показати свої кращі якості і перемогти.
– Вболівальники зараз чекають від спортклубівців більш креативного футболу. Чи може у нього команда заграти у найближчий час?
– Креативний футбол – це мрія кожного тренера, але зважаючи на те турнірне становище, що у нас зараз є, думаю, що креатив може вивести нас на іншу дорогу, і наше місце у турнірній таблиці не дозволяє зараз бути відважливими і спробувати деякі ризикові речі, особливо виходи з оборони в атаку. Ми любимо витягувати суперника вперед, але якщо противник не дає цього робити і сам не грає у такий футбол, коли просто б’є вперед і змушує підбирати ці м’ячі, постійно боротися, то ми мушимо пристосовуватися до суперника і шукати свої моменти, використовуючи власні козирі. І у нас є моменти у кожному матчі, просто не вистачає реалізації, хоча ми домінуємо і диктуємо темп гри. А була б краща реалізація, то вболівальники були б більш задоволені нашими результатами. Якщо ти не забиваєш, то не можеш виграти.
– Зараз в Україні багато суддівських скандалів. Як ви до цього всього ставитесь?
– Так, зараз після кожного матчу чуєш коментарі тренерів і президентів клубів, які критикують арбітраж. Звичайно, що суддівський комітет аналізує роботу своїх фахівців, як тренери своїх гравців, і арбітри мусять це робити, але якщо вони є головними акторами у кожному матчі, то це явно не той шлях, яким повинен йти український футбол. Я знаю, що багато фахівців, скаутів, і взагалі спортивний світ слідкує за УПЛ, яка є міцною, потужною лігою, проте якщо у кожному матчі на перший план виходять арбітри, то це не той шлях, адже хочеться зосередитися на саму гру. Я, як тренер, хочу виграти гру: виманити противника, вдало завершити атаку, несподівано захопити простір і тут головні актори – це футболісти. А коли завершується матч і ми говоримо про суддівство, то це не вірний для українського футболу напрямок. Як кажуть «диму без вогнища не буває», і якщо постійно чуєш ці розмови після багатьох ігор, то треба комітету арбітрів у цьому краще розбиратися, щоб покращити стан УПЛ, а ми тренери будемо зациклюватися тільки на самому футболі. Не хочеться, щоб на результат матчу впливали якісь зовнішні фактори.
– Нещодавно ви були у гостях у Владики Симеона. Чи посприяє це тому, щоб у команди було менше штанг, поперечин і футбольний фарт нарешті посміхнувся дніпрянам?
-На даний момент м’яч влучає у штангу і не йде у ворота, але добре, що ця штанга у нас взагалі є. А щодо візиту, то не важливо в який саме храм ти підеш, Бог є з нами, тому віра це дуже важливий фактор. Візит був дуже корисний, ми ознайомилися з храмом і Владикою, який має дуже хорошу репутацію, тому я задоволений тим, що з ним познайомився. І, звичайно, що його віра дасть нам сили битися далі.
– Владика Симеон один з найпалкіших вболівальників команди. Чи ви відчули це у розмові з ним?
– Так, він все знаю про команду і вже бував у роздягальні, і зараз казав, що як тільки знайде вільний час, то знову прийде до нас на матч, щоб дати сили і натхнення зіграти нам ще краще і показати хороший результат. Ми по грі створюємо моменти, домінуємо на полі і вболівальникам на стадіоні це подобається, адже ми чуємо їх підтримку, але ще і хочеться забивати голи, щоб був кращий настрій і ще легше було грати через пас, креатив, ротацію складу, агресивний футбол. У другому колі ми стали значно ближче до воріт суперника і тепер віримо, що м’яч буде відскочувати від стійкі у ворота, а не в поле.